'Sağlam İrade' afişlerine büyük tepki

'Sağlam İrade' afişlerine büyük tepki

İstanbul'da 'Sağlam İrade' afişleri değiştirildi: Sağlam Ayakkabı Kutusu

SAĞLAM İRADE PROTESTOSU

Yolsuzluk ve rüşvet skandalı ile zor durumda kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla Sivil Dayanışma Platformu tarafından İstanbul ve Türkiye'nin diğer illerindeki billboardlara asılan "Sağlam İrade" afişleri, İstanbul'da büyük tepki ile karşılandı. Cumhuriyet Gazetesin'de yer alan haberde, Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafları üzerine eklenen hakaret cümleleri içerikli afişler yayınlandı.



BAŞKANI AKİL AYHAN OĞAN

Sivil Dayanışma Platformu (SDP) nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren ilanları tepki topladı.
SDP’nin 3 Ocak 2014 tarihinde 10’dan fazla gazeteye tam sayfa verdikleri ilanların yanı sıra İstanbul metrosuna verdikleri ilanlar halk arasında tepkiye neden oldu. 
17 Aralık operasyonuyla hızla yıpranan ve zor günler geçirmekte olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için “Sağlam İrade” diyerek destek olan SDP’nin metroda yer alan ilanında, Başbakanın alnına 5,-TL yapıştırılması ‘halk tarafından verilen cevap’ olarak değerlendirildi. 
Cemaat-Hükümet arası çatışmada hükümetten yana taraf olduğunu açıkça gösteren SDP, bu konudaki çalışmalarını aktif şekilde yürütüyor. Gazetelere verilen ilanlar üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Kim bu Sivil Dayanışma Platformu? Parayı kim verdi?” demişti.
2008 referandumunda hükümete destek olmak amacıyla oluşturulan SDP’nin başkanı Ayhan Oğan ‘akil insanlar’ heyetinde de yer aldı.

İstanbul'da her yeri donatan Sağlam İrade afişleri üzerine protestocuların hazırladıkları afişlerin yapıştırıldığı görülüyor.




Kaynak:Haber Kaynağı