Sadri Şener'in Örtülü Ödenek İtirafı

Sadri Şener'in Örtülü Ödenek İtirafı

Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener, yaptığı açıklamada örtülü ödenek iddialarını güçlendiren itiraflarda bulundu. Şener, AKP’nin Trabzonspor’a 6 trilyon verdiğini, Başbakan’ın emri ile Eren Albayrak ve Sercan Kaya’yı Rizespor’a sattığını ifade etti.

Sadri Şener’in bu açıklamaları siyasetin futbolla olan ilişkisini açığa çıkarırken, özellikle 3 Temmuz sürecinde siyasetin rolünü gözler önüne seriyor. Bunun yanında Yıldırım Demirören’in TFF Başkanı seçimlerinde desteklemeleri karşılığında 2010-2011 şampiyonluk kupasını talep ettiğini söyleyen ve bu konuda Demirören ile anlaştıklarını ifade eden Şener, “Başbakan izin verseydi kupayı biz alacaktık” dedi.

Öte yandan çok ilginç bir itirafta daha bulunan Sadri Şener, kendisine sorulan “Trabzonspor Başkanı olduktan sonra, Başbakan ile konuşmalarınız ne çehrede olmuştur” sorusuna verdiği cevapta, “Daha çok yatırım ile ilgili konuştuk. Stat ile ilgili konuştuk. O yönde bize yardımları oldu. 20 trilyon para harcadım Avni Aker’e. Bunun 5-6’sını Başbakan verdi. Sağ olsun. Geri kalanını kulüp bütçesinden aldık. Diyorsun ki 170 trilyon borç var. Millet zannediyor ki, bunlar öpücükle olmuyor. Bunlar parayla oluyor, parayla” sözleri ile Erdoğan’dan 6 trilyon alındığını söyedi.

Sadri Şener’in bu açıklamaları siyasetin futbolla olan ilişkisini açığa çıkarırken özellikle 3 Temmuz sürecinde siyasetin rolünü gözler önüne seriyor.

İşte röpörtajdan ilginç satırbaşları:

-Başbakan size telefonda hiç tepki gösterdi mi?
-Yok, yani.Çok sert konuşuyorsun, ortamı germeyin, dedi. Ama yardımcı oldu bize. Doğruya, doğru. Sadece bu kupanın bize verilmesine çok tavır koymadı.
-Rize’ye Eren ile Sercan’ı neden sattınız?
-Başbakan rica etti. Biz de dedik, komşu il. İlişkilerimiz düzelir. Doğru da yaptım.
-Şimdi de Hacıosmanoğlu penceresinden bir iddia var. O da, “Başkan ben oldukça Sadri Şener buraya giremez” diyor.
-Nereye giremem?
-Stada…
-Bütün stada girerim, kimseyi de sokmam oraya. Ben Oflu değilim ha, Tonyalıyım.