SADECE BURALARDA MİTİNG YAPILABİLECEK

SADECE BURALARDA MİTİNG YAPILABİLECEK

Sadece 2 miting alanı olacak...

Sadece Yenikapı ve Maltepe sahil alanlarında miting yapılabilecek. Yenikapı'daki mitinge katılanlar 900 metre, Maltepe'deki mitinge katılanlar da 1.100 metre yürüyüş yapabilecek.

İstanbul Valiliği, kentte yapılacak miting alanlarını "Yenikapı ve Maltepe sahil alanları" olarak belirledi.
Valilik'ten yapılan açıklamada, İstanbul ili sınırları içerisinde ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, toplantı alanı, dağılma güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerlerin, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. Maddesi ve ilgili yönetmelik gereği bugün tespit edildiği vurgulandı. Buna göre, İstanbul'da, Avrupa Yakası'nda sadece Yenikapı Sahil Alanı, Anadolu Yakası'nda da Maltepe Sahil Alanı'nda miting yapılabilecek. 

Valilik, miting öncesi toplanma yerleri ile yürüyüş güzergahları ve dağılma güzergahlarını da şöyle belirledi:

YENİKAPI SAHİL ALANI

Yenikapı Sahil Alanı'nda yapılacak miting öncesi, toplanma alanı, yaklaşık 900 metre uzaklıktaki Kenndy Caddesi üzeri Samatya Işıklar'dan Yenikapı istikameti yönü ve park içi A5 giriş önü olarak tespit edildi. Yürüyüş güzergahı ise sahil Kennedy Caddesi olarak belirlendi. Yürüyüşün ardından Yenikapı Sahil Alanı'nda yapılacak mitinge katılanların dağılma güzergahları da, Kennedy Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Gazi Mustafa Kemalpaşa Caddesi olarak açıklandı.

MALTEPE SAHİL ALANI

Anadolu Yakası'ndaki Maltepe Sahil Alanı'nda yapılacak mitinge katılanların toplanma yeri ise, miting alanına 1.100 metre uzaklıktaki Atatürk Caddesi üzeri Adalı Sokak'tan Bağdat Caddesi girişine kadar olan alan olarak belirlendi. Mitinge katılanlar, Atatürk Caddesi, Bağdat Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı takip ederek Maltepe Sahil Alanı'na ulaşacak. Dağılma güzergahları ise Turgut Özal Bulvarı ve Rıhtım Caddesi olarak duyuruldu.

Valilik açıklamasında, Miting Düzenleme Kurulu'nun bildirimleri doğrultusunda, İstanbul Valiliği'nin olur vereceği afiş ve pankartların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin uygun göreceği yerlere asılacağı vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı