'SAÇI UZATAN ÜRÜN YOKTUR'

'SAÇI UZATAN ÜRÜN YOKTUR'

Akademi Saç Terapi Merkezi Saç Sağlığı Uzm. (Trikolojist) Burcu Çayözü ‘saçı kalınlaştıran ve uzatan ürün’ sloganlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kadınların ortak sorunu; saçlarının uzamaması ve çabuk kırılmasıdır. Özellikle sık saçını boyatan, kimyasal işlemler uygulayan (perma, düzleştirme), fön ve maşalarla şekil veren kişilerde bu sorun daha sık yaşanmaktadır.

Saçın uzama evresi her kişide farklı olmasına rağmen ayda ortalama 0,5-1,5 cm arası uzamaktadır. Erkeklerde saç uzama evresi daha hızlı iken kadınlarda daha yavaştır. Ancak kadınların saçı erkeklere göre daha uzun süre büyüme evresinde kalır. Bu nedenle saçı beline kadar uzayan kişiler çoğunlukla kadınlardır. Akademi Saç Terapi Merkezi Saç Sağlığı Uzm. (Trikolojist) Burcu Çayözü ‘saçı kalınlaştıran ve uzatan ürün’ sloganlarının gerçekle ilgisi olmadığını belirterek konuyu akademik olarak şöyle açıkladı: “Saçın uzama hızı-süresi; genetik ve yapısaldır.

Saçı sadece omzuna kadar uzayan veya geçmiş dönemde uzadığı halde uzaması duran kişilerde bunun nedeni içsel ve dışsal faktörlere bağlı olabilir. Saçın kırılması ve kopması besin alımındaki soruna işarettir. Saçın kolay kırılması; kişinin iyi beslenmediği veya yeterli miktarda besin alamadığının göstergesidir. Bu durumda ilk olarak değerlendirilmesi gereken besin dengesi ve kan değerleri olmalıdır. Bunun yanısıra saç derisi genel sağlığını yitirdiğinde (saç derisinde kepek- aşırı yağlanma oluşuyorsa) saç derisi tıkanıp saç yaşamsal fonksiyonlarını yavaşlatabilir. Bu durumda saç iyi beslenemez, uzama evresi ve dış kalitesi olumsuz etkilenir.”

 

mahmure.com