SAÇ ÇEKEN POLİS DAVASI YİNE ERTELENDİ

SAÇ ÇEKEN POLİS DAVASI YİNE ERTELENDİ

İZMİR'de iki yıl önce, Gezi eylemleri sırasında Kordon'da bir kızın...

İZMİR'de iki yıl önce, Gezi eylemleri sırasında Kordon'da bir kızın saçından çekip copla vurdukları iddiasıyla haklarında dava açılan 2 çevik kuvvet polisinin 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davaya devam edildi. Yeni görevlendirilen mahkeme hakimi dosyayı incelemek için duruşmayı erteledi.

Davaya konu olay, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda 2 Haziran 2013 tarihinde meydana geldi. Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere polis müdahalede bulundu. Bu sırada polis biber gazı ve cop kullanırken, protestocu gruptan polise taş atıldı. Polis meydandaki kalabalığı dağıtırken bazı polisler de Kordonboyu'nda rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı öne sürülen birkaç genci de copladı. Polisin biri de genç kızı saçından tutup çekti. Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden olurken İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler bu polisleri belirdi.

İzmir Barosu'nun suç duyurusu üzerine açığa alınan polisler hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 1-3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan yedinci duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık polis memurları İbrahim G. ve Mehmet K. ile katılmazken, avukatları Tolga Yurdakul hazır bulundu.

Duruşmada, sanıkların avukatı Tolga Yurdakul, mahkemede davaya konu olan olayın CD'sinin izlenmesini talep ettiğini belirterek, "Sanıklardan İbrahim G., mağdurlara vurduğu beyan edilmiştir. Vurma eylemi söz konusu değildir. İttirme gibi bir eylem yapılmıştır. Ancak mahkemece CD izlendiğinde polis memurlarının Fenerbahçe formalı erkek kişi ve diğer kızla konuştukları sırada tanık olarak dinlenen Mehmet Beyhan'ın yanlarına gelip onun bu oğlana müdahale ettiği görülecektir. İddianamede yazdığı gibi hem Fenerbahçeli erkek şahıs hem de diğer kıza vurulması söz konusu değildir. Ancak polis memurları kask taşıdıklarından tam teşhis yapılamamaktadır" dedi.

Hakim Fulya Doğan Başaran, hakim değişikliği nedeni ile dosyanın incelenmesine, bir sonraki celse bilirkişinin sunduğu CD'nin mahkemece incelenmesine karar verip duruşmayı yine erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı