SABAHA KARŞI "PARALEL YAPI" OPERASYONU AÇIKLAMASI

SABAHA KARŞI "PARALEL YAPI" OPERASYONU AÇIKLAMASI

İşte o açıklamalar.

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisin avukatı Ömer Turanlı ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaparak, yakalama kararının hukuksuz olduğunu savundu.

Tanal açıklamasında, "Geçmişte Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen şüpheliler ve avukatları, ifadelerinin alınması konusunda ısrar ettikleri halde, ifadeleri alınmadan sorguyu yapan hakim tarafından serbest bırakılmıştır" dedi.

AMAÇ EZİYET, İŞKENCE

Hak arama özgürlüğünün önündeki en büyük engelin, bunu mesai saatinin dışına sarkıtmak olduğunu belirten Tanal, "Yakalama kararı çıkarılan 17 emniyet mensubu kendi istekleriyle gelip teslim olmak istese, hafta sonu olduğu için kimse bunları teslim almayacak. Amaç eziyet, işkence, savaş hukukunun uygulanması. Eğer ülkemizde barış varsa, bu kadar intikam duygusuyla savaş hukukunun uygulanmaması lazım. Hele hele yargının intikam duygusuyla hareket etmesi, çok kötü ve çok tehlikeli bir şey" ifadelerini kullandı.

NÖBETÇİ SAVCI VE YARGIÇLAR NEREDE?

Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı da aradığını ifade eden Tanal, haberler.com'un haberine göre; "Burada nöbetçi savcı ve yargıçların olması lazım, nerede bunlar? Avukatlar dilekçe verecekler ama dilekçe verecekleri makam yok. Bu şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılmış. Yakalama kararı çıkmış vatandaş bekliyor. 'Ben geleceğim, dilekçe vereceğim, ifademi vereceğim, savunma yapacağım' diyor ama yargıç yok. Yargıç olmayınca, savcı olmayınca, madem bu iş bu kadar acil, niye yakalama kararı çıkardınız" ifadelerini kullandı.

MADEM YAKALAMA KARARI VERDİNİZ, NEREDESİNİZ?

Avukat Ömer Turanlı ise açıklamasında yakalama kararının hiçbir şekilde hukuki olmadığını ileri sürerek, "Madem verdiniz yakalama kararını, biz yaklaşık 30 avukat burada bekliyoruz. Avukatlar burada hâkimler nerede? Madem bu iş bu kadar ivedi, bize niye bu zulmü yapıyorsunuz? Bu yakalama kararını veren hâkim yok, sorgu hâkimi yok, biz bundan müştekiyiz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı