Sabaha Kadar Sürdü

Sabaha Kadar Sürdü

SABAHA KADAR SÜRDÜ

Polisin müdahalesi gece de devam etti


TAKSİM Meydanı’nın da dün akşam saatlerinde Berkin Elvan için yapılan eyleme polisin müdahalesi gece saatlerinde de devam etti.
Eylemciler barikat kurup polise taş ve şişe atarken poliste eylemcilere biber gazı,tazyikli su ve plastik mermi ile müdahalede bulundu. 
Akşam saatlerinde Berkin Elvan için basın açıklaması yapmak isteyen gruba polisin müdahalesi gece de devam etti. Eylemciler çevreden topladıkları malzemelerle barikat kurup ateş yaktı. 
 
 
Bunu üzerine harekete geçen çevik kuvvet ekipleri göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Müdahale sonrası ara sokaklara kaçan eylemciler polise taş ve şişe attı. Çevik kuvvet ekipleri de eylemcilere biber gazı müdahalede bulundu. Çevredeki vatandaşlar atılan biber gazından etkilenerek açık olan dükkanlara sığındı. Polisin eylemcilere müdahalesi sabah saatlerinde de ara ara devam ediyor.



VİDEO ÇEKEN VATANDAŞ GÖZ ALTINA ALINDI

Öte yandan AKP iktidarının kafasına göre yeni bir yasak daha icad edildiği dün gece ortaya çıktı. Olaylar sürerken, polisi ve göstericileri kişisel kamerası ile kaydeden bir genci polis yaka paça göz altına aldı. Göz altına alınmasına," ben ne yaptım uzaktan kamerama kaydediyorum" diyerek itiraz eden gence, "basın kartın var mı, yok öyle bedavadan görüntü almak" diyen polisin bu sözleri gencin aldığı kayıtlarda duyuldu. Böylece, gezi direnişi başladığından beri meydana gelen polis skandallarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Artık Taksim'de görüntü almak yasak !