Sabah Baskınları ve Bir Video

Sabah Baskınları ve Bir Video

ktidar, 5 Ağustos Silivri'de yapılacak olan karar duruşmasın da tutuklu bulunanlara "destek buluşması" çağrısı yapan tüm muhaliflere, bu sabah yaptığı baskınlar ile bilindik "göz dağı" verme operasyonları gerçekleştirdi.

ULUSAL KANAL ÇAĞRISI BİR VİDEO !

Cuma Hikmet


İktidar, 5 Ağustos Silivri'de yapılacak olan karar duruşmasın da tutuklu bulunanlara "destek buluşması" çağrısı yapan tüm muhaliflere, bu sabah yaptığı baskınlar ile bilindik "göz dağı" verme operasyonları gerçekleştirdi.

Baskınlardan ağırlıklı olarak nasibini alanlar ise TGB,İşçi Partisi ve Ulusal Kanal oldu. 31 Mayıs ile başlayan "Gezi Direnişi" boyunca yurttaşların direnişe dair gerçekleri izlediği sadece bir kaç kanaldan biriydi "Ulusal kanal" Diğer gerçekleri yayınlayan tüm basın kuruluşları gibi önce cezalar uygulandı, ardından da baskınlar gerçekleşiyor. AKP İktidarı, tüm dünyanın sert tepki verdiği, basına sansür ve baskı uygulamalarını, tepkileri görmezden gelerek şiddet dozunu artırarak sürdürmeye devam ediyor.

ADALET GÜNÜ ZORBAYA DA GELECEK

Halkın demokratik taleplerini yasal protesto haklarını kullanmasını, gösteriler düzenlemesini, türlü adlar koyarak tüm devlet gücünü arkasına alarak sindirmeye çalışan AKP iktidarı, tarihteki tüm örnekleri gibi bu yaptıklarının hesabını en ağır bir şekilde, Türk Adaletine vereceğine hiç kuşku yok. Herkes için bir gün gerekecek olan "adalet" , zorbaya da elbette o gün lazım olacak.

İktidar kalemşörleri ve kurmayları her gün yaptıkları probagandalar ile halkın haklı direnişini kırdıklarını ilan etmekteler. Yurdun dört bir tarafında düzenlenen halk forumlarını, örgütlenme çalışmalarını, kırmak için de korkutma,sindirme girişimlerini sürdürüyorlar. Bu sabah yapılan baskın, iktidarın elinden artık tek gelebilen yöntemidir. Direnenleri evlerine hapsetmek.
 
Ulusal kanal sabah yapılan baskınları protesto etmek için bir çağrı yayınladı. Aydınlık gazetesi internet sitesin de yer alan çağrı metni şöyle;


5 Ağustos öncesi polisin yaptığı şafak baskınına karşı  İstiklal Caddesi Deva Çıkmazı'nda (Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal binalarının bulunduğu sokak) basın açıklaması yapılacak.
 
“AKP'NİN ETEKLERİ TUTUŞTU!! 5 AĞUSTOS ÖNCESİ ŞAFAK OPERASYONU
 
İstanbul'da Cihangir Çukurcuma'da bulunan TGB İstanbul İl Merkezi, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir, TGB Genel Başkan Yardımcısı Utku Faik Yılmaz, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca, İşçi Partisi İstanbul İl Yöneticisi Emine Akfırat, Silivri Nöbet çadırının kurucusu Hıdır Hokka'nın evlerinde, Ankara'da ise, Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya, Ulusal Kanal (Ankara) muhabiri Mehmet Kıvanç, Aydınlık muhabiri Osman Erbil ve İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, Utku Reyhan, Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya, Ankara Öncü Gençlik Başkanı Efe Barbaros'un da evlerinde arama yapılıyor. Çok sayıda gözaltı kararı var.
 
Bugün yapılan şafak baskınlarıyla alakalı bugün saat 13:00'te İstiklal Caddesi Deva Çıkmazı Sokağı'nda(Ulusal Kanal'ın Sokağı) basın açıklaması düzenleyeceğiz (Yapıldı fakat kimse duymadı)

VE BİR VİDEO

Gerçekleri hiç bir baskı ve sindirme gücünden korkmadan halka duyurmaya çalışan basın emekçilerini ilk yayına başladığı günden beri destekleyen Haber Artı Türk, Ulusal Kanal'ın, talebini duyurmasına da destek olmak amacı ile "çağrıyı" yayınlamaktadır.

Çağrıya ayrı bir destek de Haber Artı Türk veriyor. Lütfen haberimize eklediğimiz videoyu izleyin ve tüm tanıdıklarınıza izletin. Ne yapacağımızı bilemediğimiz zamanlar doğaya bakmalıyız. Her şeyin yanıtı orada. İŞTE VİDEO