SAADET PARTİSİNDEN AKP'YE AĞIR SUÇLAMA

SAADET PARTİSİNDEN AKP'YE AĞIR SUÇLAMA

SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar, AK Parti iktidarı döneminde yapılan düzenlemelerle ahlaki tahribatın hızla arttığını ileri sürdü. AK Parti'nin geçmişte birlikte yürüdükleri için "Aldanmışız" sözünü kullandığını...

SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar, AK Parti iktidarı döneminde yapılan düzenlemelerle ahlaki tahribatın hızla arttığını ileri sürdü. AK Parti'nin geçmişte birlikte yürüdükleri için "Aldanmışız" sözünü kullandığını belirten Tokar, "Hayatları aldanmakla geçiyor" dedi.

ESKİ ÇEVRE BAKANIYDI

54'üncü Hükümet döneminin Çevre Bakanı SP Genel Başkan Yardımcısı Tokar, partisinin Antalya il teşkilatını ziyaret etti. Antalya İl teşkilatında halkla kucaklaşma programına katılan Tokar, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti'yi eleştiren Tokar, 'Avrupa Birliği medeniyet projesidir' denilerek, Avrupa Birliği'ne teslim olunduğunu belirtti. Bütün ahlaki tahribat ve değişikliklerin bu başlık altında yapıldığını aktaran Tokar, AB'ye uyum gerekçesiyle yapılan düzenlemeleri şöyle eleştirdi:

FUHUŞ HIZLA ARTIYOR

Bu düzenmeler, bizim inancımızla, kültürümüzle, tarihimizle bağdaşmayan toplumumuzun yapısını bozmaya yönelik uygulamalardır. Nitekim ahlaki tahribat hızla yayılmıştır. Aile yapımızın temeline dinamit konulmuş. Gençliğimiz ve gelecek nesillerimiz öz benliğinden kopartılmıştır. Boşanma, intihar, uyuşturucu, içki, fuhuş gibi suçlar hızla artmaktadır."

EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR

Adı yolsuzluğa ve rüşvete karışan dört eski bakanın yüce divana gidip aklanması gerektiğini savunan Tokar, ekonominin bıçak sırtında olduğunu, resmi işsizlik oranının yüzde 10.5'e ulaştığına dikkat çekti. Tokar, IMF'ye olan borçların sıfırlandığını söyleyen iktidarın 623 milyar liralık kamu borcundan söz etmediğini belirtti. 2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar liralık bütçe ayrılmasına karşılık faize 54 milyar lira ayrıldığına dikkat çeken Tokar, açlık sınırı 1250 lira iken asgari ücretin 949 lira olduğunu vurguladı.

SP olarak iktidara gelince milli görüşü hakim kılacaklarını, üretime ve ihracata dayalı modele geçileceğini belirten Tokar, Osmanlıca'nın okutulması projesinin de aslında SP'nin bir projesi olduğunu söyledi.

HEP 'ALDANMIŞIZ' DİYORLAR

Bugün paralel yapı diye tabir edilen Fethullah Gülen Cemaati'yle ilgili iktidarın 'Biz onlar ne istediyse verdik. Onların bütün istediklerini yaptık. Beraber yürüdük. Ama aldanmışız' dediğini hatırlatan Tokar, "Daha önce de milli görüş gömleğini çıkarırken 'Biz 34 sene Erbakan hoca ile yürüdük. Ama demek ki aldanmışız' demişlerdi. Yani hayatları aldanmayla geçiyor. 34 sene orada, 12 sene burada. Bu paralel yapı çıktıktan sonra ne oldu? Bir baktık ki, hakimler, polisler darmadağın oldu. Kendi istekleri doğrultusunda kararlar çıksın diye hakimlerde savcılarda oynamalar yapıyorlar maalesef. Ama haklı hakkını alacaktır" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı