RUSYA'NIN EN ZENGİN 19. ADAMININ YATI MARMARİSTE

RUSYA'NIN EN ZENGİN 19. ADAMININ YATI MARMARİSTE

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne Rus İş adamı Süleyman Kerimov'a ait 'ICE' isimli lüks yat demir attı.

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne Rus İş adamı Süleyman Kerimov'a ait 'ICE' isimli lüks yat demir attı.

RUS MİLYARDER MARMARİS'TE

Rusya'da değerli maden çıkarma şirketi bulunan ve 12 milyar dolar servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında gösterilen 48 yaşındaki Dağıstan uyruklu Rus işadamı Süleyman Kerimov'a ait 'ICE' isimli mega lüks yatı Marmaris Körfezi'ne geldi. Yat Limanı önüne kadar gelen lüks yat, çekici yardımıyla Deniz Gümrük Kapısı önündeki limana demir attı. Yatta Rus milyarder Süleyman Kerimov, eşi Firuza Kerimov ile akrabalarının bulunduğu öğrenildi. Marmaris Gümrük Kapısı Limanı'na akaryakıt, yiyecek ve gıda takviyesi sonrası lüks yatın iki gün sonra Yunan adalarına mavi tura çıkacağı belirtildi. 2005 yılında yapılan yenileme ile 160 milyon dolar değer biçilerek dünyanın en değerli 100 yatı arasında gösterilen yüzen sarayın üzerinde helikopter, yüzme havuzları, mini denizaltı, sağlık havuzu, 20 personel ve 12 misafirin kalabileceği suit kabinler bulunmakta. Lüks yat, limana demir attıktan sonra personelin yoğun temizlik çalışması yaptığı görüldü.

SÜLEYMAN KERİMOV KİMDİR

Rusya Federasyon Konseyi üyesi, işadamı, yatırımcı ve hayırsever. Dağıstan Devlet Üniversitesi'nde finansal muhasebe ve ekonomi alanında lisans eğitimi almıştır.
 
1999'dan 2007'ye kadar, Kerimov Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma'nın bir Milletvekili olarak görev yaptı. Beden Eğitimi, Gençlik Komitesi Başkan Vekili oldu ve Spor ve ayrıca Devlet Duma Güvenlik Komitesi üyesidir. 10 Aralık 2007 günü, Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi Üyesi oldu. Şimdi Finansal Piyasalar ve Para Dolaşım Kurulu üyesi olarak hizmet vermektedir.
 
Kerimov 2012 yılı itibariyle 7.8 milyar dolarlık bir serveti ile dünyanın milyarderleri arasında Forbes'ın listesinde sayısı 118. olarak yeralmıştır.
 
Süleyman Kerimov Nafta ve Polimetal şirketlerinin sahibidir. Şirketleri kıymetli metal çıkarma işleme-pazarlama üzerinedir.
 
ÖZEL HAYATI

Kerimov evli ve üç çocuk babasıdır. Kerimov günümüzde Rusya Güreş Federasyonu Mütevelli Kurulu Başkanı olarak hizmet vermektedir. Yönetim kurulu 2006 yılında oluşturulduğundan bu yana bu pozisyonda görev yapmaktadır. 26 Kasım 2006 tarihinde Fransa'nın Nice kentinde, Promenade des Anglais'da Ferrari Enzo marka model arabasının kontrolünü kaybettikten sonra ciddi bir trafik kazasında yaralandı. Uzun süren iyileşme döneminde yaptığı bu kaza sırasında ciddi yanıklara maruz kaldı.
 
Süleyman Kerimov, Rusya Premier Ligi takımlarından FC Anzhi Makhachkala takımının sahibidir.

 

 

RUSYA'NIN EN ZENGİN 19. ADAMININ YATI MARMARİSTE

Kaynak:Haber Kaynağı