RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE YENİ YAPTIRIMLAR

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE YENİ YAPTIRIMLAR

Rusya yeni yaptırımları onayladı

Rusya 1 Ocak’tan itibaren Türk şirketlerinin devlet ve belediyelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak inşaat, turizm, otel işletmeciliği ve hizmet alanında çalışmasını yasakladı.

Rus hükümeti bugün yaptığı açıklamada 1 Ocak'tan itibaren Türk şirketlerinin devlet ve belediyelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak inşaat, turizm, otel işletmeciliği ve hizmetleri alanında çalışmasını yasaklayacağını duyurdu.

Rusya, Türkiye'nin 24 Kasım'da Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar uygulamıştı.

MEDVEDEV İMZALADI

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türkiye'ye yönelik ek yaptırım kararını imzaladı.

Rus hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Türk şirketlerinin 1 Ocak 2016'dan itibaren, Rusya'daki devlet ve belediye kurumlarının ihtiyaçlarına yönelik inşaat, turizm, otel işletmeciliği ve hizmet alanlarında çalışmaları yasaklandı.

Yaptırımların yürürlüğe girme tarihinden önce imzalanmış olan sözleşmelerin yeni yaptırım kararından etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada, Rusya'da bazı Türk şirketlerin de Rusya'da faaliyet göstermesinin yasaklandığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı