RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE GÜZEL HABER

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE GÜZEL HABER

Rus savaş jetinin düşürülmesinden sonra büyük bir krize giren Rusya Türkiye ilişkilerinde Türk vatandaşlarının lehine güzel bir gelişme yaşandı.


Rusya Federal Göçmen Servisi (FMS) Başkanı Konstantin Romodanovski, FMS'in yasalara uyan Türk vatandaşlarını Rusya'dan göndermek gibi bir amacı olmadığını açıkladı

BÖYLE BİR AMACIMIZ YOK

Rusya: Yasalara uyan Türk vatandaşlarını göndermek gibi bir amacımız yok
Romodanovski gazetecilere verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

80 BİN TÜRK RUSYA'DA YAŞIYOR

"Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Şu anda yaklaşık 80 bin Türk vatandaşı Rusya topraklarında bulunuyor. Fakat bizim sebepsiz yere ve düşünmeden Türk vatandaşlarını Rusya'dan göndermek gibi bir amacımız yok. Çalışmalarımız sadece kuralları ihlal eden vatandaşlarla yürütülüyor. Eğer kuralı ihlal eden kişi Türk vatandaşı veya diğer bir ülke vatandaşı ise bizim attığımız adım her durumda aynıdır."

ÖZEL ÖNLEMLER KARARNAMESİ YUMUŞUYOR MU?

Rusya ve Türkiye'nin ilişkileri Kasım ayı sonuna kadar en iyi şekilde yürütülüyordu, fakat 24 Kasım'da Türk F-16 uçağının Rus Su-24 tipi uçağını vurmasının ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye'ye karşı özel önlemler alınmasını ön gören bir kararname imzaladı.

Bu kararnameye göre, 1 Ocak 2016'dan itibaren gıda ürünleri sevkiyatına kısıtlama getirildi. Ayrıca Türkiye ile vizesiz rejim sona erdi ve Rusya'da Türk vatandaşlarının iş faaliyetleri kısıtlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı