RUSYA'DAN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

RUSYA'DAN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Suriye'ye IŞİD ile mücadele edeceğiz gerekçesi ile girme açıklaması yapan,

Kovalev: Eğer Türkiye ve Suudi Arabistan ordularını Suriye’ye gönderirse, Rusya'nın ateşine maruz kalabilirler

İSLAM İTTİFAKI SURİYE'YE GİRERSE

Rusya Devlet Duması Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Üyesi, eski Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Nikolay Kovalev, Türkiye ve Suudi Arabistan hükümetinin Suriye'ye ordularını göndermeleri halinde Rusya Hava Kuvvetlerinin havadan açtıkları ateşlerin onların pozisyonlarına gelebileceklerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini bildirdi.

SURİYE HÜKÜMETİNİN YASAL DAVETİ ÜZERİNE ORADAYIZ

Kovalev Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Türkiye ve Suudi Arabistan'ın şunu anlaması gerek ki, Rusya bu durumda Suriye'nin yasal hükümetininin daveti ve talebi üzerine hareket ediyor. Eğer Türkiye ve Suudi Arabistan ordularını bu ülkeye gönderirlerse, onların Rus uçaklarının bombalamasına maruz kalma ihtimali dikkate alınmalı. Onların bunu çok iyi anlamaları gerek.

ONLARI TERÖRİSTLERDEN AYIRT EDEMEYİZ

Eğer onlar bölgeye girerlerse onları teröristlerden ayırt etmek imkansız. İşte bu yüzden koordine olmak çok önemli" ifadelerini kullandı.
Daha önce Suudi Arabistan hükümeti terörle mücadele çerçevesinde Suriye'ye asker göndermeye hazır olduklarını bildirmişti. Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn de Suudi Arabistan'a katılmaya hazır olduklarını dile getirmişlerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı