RUSYA'DAN ÖZÜR MÜ DİLENECEK?

RUSYA'DAN ÖZÜR MÜ DİLENECEK?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan krize ilişkin, "Bizim kapattığımız herhangi bir kapı söz konusu değil.

Elbette karşı taraf da buna olumlu cevap verirse biz gerekli adımları atar, ilişkilerin normalleşmesi için yapılması gerekenleri de birlikte yaparız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Saray'ında yaptığı basın toplantısında Rus uçağının düşürüldüğü tarihi anımsatan İbrahim Kalın, "24 Kasım günü yaşanan hadiseden bugüne kadar devlet, millet olarak ortaya koyduğumuz tavır ortadır" dedi. Son derece ciddi, samimi, sorunu çözmeye yönelik ama vakur bir duruş sergilendiği yönünde konuşan Kalın, Türkiye'den özür bekleyen Rusya'yı, ‘tahrik edici' olmakla itham etti. "Biz yine bu sorunun, müzakere yoluyla, diplomatik kanallardan çözülmesinden yanayız" diyen Kalın, "Bu konuda bizim kapattığımız herhangi bir kapı söz konusu değil. Elbette karşı taraf da buna olumlu cevap verirse biz gerekli adımları atar, ilişkilerin normalleşmesi için yapılması gerekenleri de birlikte yaparız" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı