RUSYA'DAN ÖZÜR DİLEYEN ERDOĞAN'IN BU VİDEOSU REKOR KIRIYOR

RUSYA'DAN ÖZÜR DİLEYEN ERDOĞAN'IN BU VİDEOSU REKOR KIRIYOR

Önce söylediklerini bir süre sonra 180 derece değiştiren ve bu konuda çok sayıda video görüntüleri yayınlanan Erdoğan'ın "Rusya'dan özür diledi" haberinin ardından bu görüntüler sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

Rusya'nın Erdoğan özür diledi açıklaması tüm dünyada derin yankı buldu. BBC Rusyanın açıklamasına dayandırdığı haberinde erdoğan'ın Rusca yazdırdığı mektupta ki kelimeyi mercek altına alarak "Özür dileme" olayını doğruladı. Erdoğan'ın bu güne kada birbirinin tersi çok sayıda açıklaması bulunan sayısız videosu bulunuyor.

"ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ" GÖRÜNTÜLERİ VAR

Rusya Devlet Başkanı Putin'den düşürülen uçağın pilotu için özür dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Rusya'dan özür dilemeyeceğiz" yorumu akıllara geldi.

İŞTE "ÖZÜR DİLEMEYİZ" GÖRÜNTÜLERİ

ERDOĞAN BUNU HEP YAPIYOR

Erdoğan, CNN'le yaptığı röportajda "Özür dilemesi gereken biz değiliz, özür dilemesi gereken bizim hava sahamızı ihlal edenlerdir. Şu anda silahlı kuvvetlerimizdeki bizim pilotlarımız kendi görevlerini ifa etmişlerdir, nedir o da? Angajman kurallarının ihlalidir, gereğini yerine getirmişlerdir. Olayın aslı budur" demişti

BBC ÖZÜR DİLEDİ DİYE YAZDI

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığı mektupta, "düşürülen Rus uçağı nedeniyle öldürülen pilotun ailesinden özür dilediğini ve Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için elinden geleni yapacağını söylediğini" açıkladı.
Erdoğan mektupta "Rus jetini kasten düşürmeyi asla arzulamadık. Hayatını kaybeden pilotun ailesinin acısını kalpten paylaşıyoruz. Rus pilotu öldürmekle suçlanan kişi hakkında soruşturma yürütülüyor" dedi. Ancak o kişi tutuksuz yargılanmak üzere serberst bırakıldı.

KREMLİN: AF DİLEDİ

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada olayda ölen pilotun ailesine başsağlığı mesajı verdiğini ve "af dilediğini" kaydetti.
Kremlin'in eline geçen Rusça mektupta 'Af dilerim' anlamına gelen 'İzvinitye' ifadesinin yer aldığı bildiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı