RUSYA'DAN İHRACATÇIYA ÇOK KÖTÜ HABER

RUSYA'DAN İHRACATÇIYA ÇOK KÖTÜ HABER

Sergey Dankvert, "Türkiye'den sadece kabak, greyfurt ve limon geliyor. Biz bunun artık faydasız olduğunu düşünüyoruz ve Pazartesi günü tüm sebze ve meyvelere kapılarımızı kapatacağız"

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor), yaptırım listesinde yer almayan Türk kabak, limon ve greyfurtlarının sevkiyatını da yasaklamayı planlıyor.

FAYDASIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Rosselhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert, "Türkiye'den sadece kabak, greyfurt ve limon geliyor. Biz bunun artık faydasız olduğunu düşünüyoruz ve Pazartesi günü tüm sebze ve meyvelere kapılarımızı kapatacağız" dedi. 

50 TON KABAK DURDURULDU

Rosselhoznadzor Başkanı, Türk üreticilerinin bitki sağlığı kurallarını ihlal etmeye çok önceden başladıklarını belirterek, "Biz onlarla uzun zamandır çalışıyoruz, fakat durum değişmiyor, bugün yine Krasnodar'da 50 ton kabak durduruldu. Türk ithalatçıları çok fazla limon gönderiyorlar, fakat limon piyasası çok geniş, Güney Amerika da aynısını gönderiyor. Bu yüzden bizim piyasamız kısıtlamalara rağmen çok esnek" dedi. 

BİZ KENDİ İŞİMİZİ YAPIYORUZ

Dankvert, siyasetin Rosselhoznadzor'un kararlarını etkilemediğinin altını çizerek, "Biz siyaset yapmıyoruz, biz kendi işimizi yapıyoruz. Ürünlerde zararlı böcekler tespit ediyoruz, geçmişe bakın, sabırla ve yavaş yavaş nasıl kapattığımıza bakın. Türkiye'nin bitki sağlığı servisi verimsiz çalışıyorsa, sorun siyasette değil, servisin çalışmasındadır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı