RUSYA'DAN İHLAL AÇIKLAMASI: GERİLİM TIRMANIYOR

RUSYA'DAN İHLAL AÇIKLAMASI: GERİLİM TIRMANIYOR

Rusya ile 2. uçak krizi tırmanıyor. Peşpeşe yapılan açıklamalara Rus Savunma Bakanlığı'da bir açıklama ekledi. İşte ayrıntılar

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya hava kuvvetlerinin Türkiye havasını ihlal etmediklerini söyledi.
Rusya, Dışişleri Bakanlığı’nın bir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğine yönelik açıklamasını propaganda olarak nitelendirdi.

ASILSIZ BİR PROBAGANDA

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği yönündeki iddiaları reddetti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Suriye’de bulunan Rus hava güçlerine ait uçaklar tarafından Türkiye hava sahasının ihlali olmamıştır. Türkiye’nin Rus Su-34 uçağının hava sahasını ihlal ettiğine yönelik suçlamaları asılsız bir propagandadır.” dedi.

TİPİNİ UYRUĞUNU NASIL TESPİT ETTİLER

Sözcü, açıklamasında, “Eminim Türk hava savunma uzmanları da radarların sadece uçakların yüksekliğini, rotasını ve hızını tespit edebildiklerini biliyorlardır. Hiçbir radar türü bir hava objesinin tipini ve uyruğunu tespit edemez. Bu ister Rusya’nın olsun isterse de ABD’nin öncülük ettiği sözde IŞİD karşıtı koalisyonun olsun.” ifadelerini kullandı.

BAŞKA BİR UÇAKTAN GÖRSEL TEMAS İLE MÜMKÜN

Konaşenkov, “Bu ancak ve ancak başka bir uçaktan doğrudan bir görsel temasla mümkündür, başka yolu yoktur.” diye ekledi. Rus yetkili, “Sadece çok fazla Holywood filmi izlemiş beceriksiz propagandacılar ciddi olarak birilerinin birilerini radarların yardımıyla hem Rusça hem de İngilizce uyarılmış olduğunu söyleyebilirler.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı