RUSYA'DAN İÇ KARARTAN DARBE AÇIKLAMASI

RUSYA'DAN İÇ KARARTAN DARBE AÇIKLAMASI

15 Temmuz darbesi başarısız oldu ancak ekonomiye darbesi çok sert oluyor. Rusya'dan kötü haber.

Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Rusya ve Türkiye'nin bu sene charter seferlerine başlamayacağını açıkladı. Turizmcilerin böylelikle Erdoğan'ın özür dilemesi ardından yeşeren umutları yine sönmüş oldu.

RUS TURİSTLER İSTEKSİZ

Lomidze, darbe girişimi nedeniyle Rus turistlerin Türkiye'ye ilgisinin azaldığını söyledi.

Rusya’da Türkçe yayınlanan Gazetem gazetesinde yer alan habere göre Lomidze, 14 Temmuz'da Türk heyet ile Rus birimlerin başkanları arasında düzenlenen toplantıda tarafların turistlerin tatil merkezlerindeki güvenliğini ilgilendiren konuları görüştüklerini ifade etti.

TEHLİKELİ OLABİLECEK TERLER LİSTESİ

Görüşme sonucunda taraflar Türkiye'nin turistler için tehlikeli olabilecek yerlerin listesini sunması yönünde sonuca vardı.

TEPKİLER DEĞERLENDİRİLECEK

Lomidze, Izvestia gazetesine yaptığı açıklamada da, "Çalışma grubu Rusya'nın talepleri ve Türkiye'nin bu taleplere tepkisini bir belgede toplayacak ve bunları değerlendirecek" dedi.

Lomidze, Rusya vatandaşlarının Türkiye'ye tatil talebinin azaldığını, bunun sebebinin ülkede yaşanan askeri darbe girişimiyle ilgili olduğunu da vurguladı. Lomidze, buna rağmen, Türkiye'den tur satın alanların seyahatten vazgeçmediklerini ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı