RUSYA'DAN GELEN TURİST SAYISINDA ŞOK

RUSYA'DAN GELEN TURİST SAYISINDA ŞOK

Petrol fiyatları ve rubledeki düşüşler, Türkiye'nin en büyük turizm pazarlarından Rusya'dan gelen turist sayısının düşmesine neden oluyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı .

Petrol fiyatları ve rubledeki düşüşler, Türkiye'nin en büyük turizm pazarlarından Rusya'dan gelen turist sayısının düşmesine neden oluyor.

TURİZME KARA HABER

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.19 artışla 1.73 milyon oldu. Yılın ilk 11 ayında ise yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 5.35 artışla 35.26 milyon olarak gerçekleşti.

63 BİN KİŞİYE GERİLEDİ

Turist sayısındaki genel artışa karşılık, Rusya'dan gelen turist sayısı Kasım ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18.45 düşüşle 63 bin kişiye geriledi. Rusya'dan gelen turist sayısı, geçen yılın aynı ayında, bir önceki aya göre yüzde 6.11 artışla 77 bine çıkmıştı.

ruslar-turkler-i-opmeye-geliyor--1213034.jpg

Rusya'dan gelen turist sayısı Ekim ayında da yüzde 29.0 düşmesine karşılık, yılın ilk 11 aylık dönemde yüzde 5.29 artışla 4.43 milyon kişiye yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı