RUSYA'DAN DÜŞEN UÇAK İLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMA

RUSYA'DAN DÜŞEN UÇAK İLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMA

Mısır’ın Sina yarımadasına düşen ve 224 kişinin hayatını kaybettiği Rus metrojet hava yollarına ait A 321-200 tipi yolcu uçağının düşme nedenine ilişkin çok konuşulacak

Moskova’da düzenledikleri basın toplantısında Metrojet yetkilileri uçağın düşmesinin tek makul sebebinin dış bir etken olduğunu açıkladılar.

BU MÜMKÜN DEĞİL

Rus havacılık yetkilileri yaptıkları açıklamada “Teknik bir hata ya da pilotaj hatasından dolayı uçağın havada parçalanıp geniş bir alana yayılması mümkün değil” ifadelerini kullanıldı.Bu açıklamanın anlamı ise uçak dışarıdan bir müdahale sonucu düşürüldü şeklinde. Uzmanlar uçağın pilotaj ya da teknik bir sorun yüzünden düşmesi halinde bu kadar büyük bir alana parçalarının dağılamayacağı görüşündeler. Uçağın enkazından alınan görüntüler ise tam tersi. Geriye 2 ihtimal kalıyor. Uçak ya füze veya benzeri uzun menzilli bir silah ile düşürüldü ya da içeriye sızan canlı bomba havaya uçurdu. İlk seçeneğin doğru çıkması ise havada ki tüm uçakların büyük bir tehlikede olduğu anlamına geliyor.

İLETİŞİMDE HİÇ BİR ANORMALLİK YOK

Rus yetkililer enkazın araştırılmasının bittiğini ve mürettebatın uçakta kule ile herhangi bir iletişim problemi yaşamadığını belirtti. Kazada insan hatası ya da teknik bir arıza olmadığını vurgulayan Metrojet, düşmeden önce Mısır’daki yer mürettebatıyla iletişim kurulduğunu ise kesin bir dille yalanladı.

UÇAK ANİ GELİŞEN BİR SORUN YÜZÜNDEN HAVADA PARÇALANMIŞ

Mısır’ın Sharm el Şeyh kentinden içinde 224 yolcusuyla havalanan Rus Metrojet (eski adı Kolavia) Havayollarına ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı ile radar teması Sina Çölü üzerinde kesilmiş, kalkıştan 23 dakika sonra uçağın düştüğü anlaşılmıştı. Mısırlı yetkililer uçağın Türk hava sahasına girmek üzere olduğu bölgede temasın kesildiğini belirtmişti. 224 kişinin hayatını kaybettiği kazada kurtulan olmadı.

HER YOLCU İÇİN 33 BİN DOLAR SİGORTA VAR.

Uçaktaki her yolcu herhangi bir kaza ihtimaline karşı 33 bin dolar (100 bin TL) sigortalanmıştı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı