RUSYA'DA MADEN KAZASI: 180 İŞÇİ SAĞ

RUSYA'DA MADEN KAZASI: 180 İŞÇİ SAĞ

Rusya’nın Kemerovo bölgesi Berezovski kentinde meydana gelen maden kazasında 180 işçi de tahliye edildi.

Rusya’nın Kemerovo bölgesi Berezovski kentinde meydana gelen kömür madeni kazasında tüm işçilerin sağlıklı bir şekilde tahliye edildiği açıklandı.
Rusya Acil Durum Bakanlığı, kömür madeninde aşırı duman oluştuğu gerekçesi ile 180 işçiden 147’sinin tahliye edildiğini, madende bulunan 33 işçinin de çıkarılması için çalışıldığını açıklamıştı.
Bakanlık bölge temsilciliğinden yapılan açıklamada, yoğun çalışmalar sonunda madende bulunan işçilerin tamamının kurtarıldığı, işçilerden hayatını kaybeden ya da yaralanan kimse olmadığı belirtildi.

Acil Durum Bakanlığı görevlileri Pervomayskaya madeninde güvenlik önlemlerinin tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kemerova Bölgesi Valisi Aman Tuleyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le dün yaptığı görüşmede madenlerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı bilgisini vermişti.

Tuleyev açıklamasında, Türkiye’deki maden kazalarını örnek göstererek, “Sizin direktifleriniz doğrultusunda güvenlik tedbirleri artırıldı. Türkiye’de meydana gelen kazada 301 kişi ölmştü. Önceki gün de kaza oldu. 20 kişi bulunamıyor. Yer altında çalışan işçi sayısını 3 kat azalttık.” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya’nın kömür ocaklarının bulunduğu bölgede 1990’dan bu yana meydana gelen kazalarda en az 700 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak:Haber Kaynağı