Rusya'da Düşen Gök Taşı Paniği Kameralarda

Rusya'da Düşen Gök Taşı Paniği Kameralarda

Rusya’nın Chelyabinsk kentine bu sabah meteor yağdı.

Panik anı kamerada!
Rusya’nın Chelyabinsk kentine bu sabah meteor yağdı. 

DHA 15.02.2013 
 
 
Share on linkedin Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services
 Chelyabinsk üzerinde, sabah saatlerinde düşen meteor parçalarını araçları güvenlik kameraları da görüntüledi. Meteor yağmurunda 725 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.
 
Şehir yönetiminin web sayfasında yer alan açıklamaya göre ilk yardım ekipleri 159'u çocuk olmak üzere 725 kişinin yaralandığını bildirdi.
 
Açıklamada, "Saat 15:00 itibari ile Chelyabinsk Sağlık İdaresi Bölümü göre, 159'u çocuk olmak üzere 725 kişi tıbbi yardım için hastanelere başvurdu. Ambulanslar 80 tane çağrı aldı, geri kalanlar ise kendileri hastanelerin acil servislerine gitti" denildi.
 
Ayrıca 12 si çocuk toplam 31 kişinin hastaneye yatırıldığı açıklanırken hayati tehlikesi olan ve ölen hiç kimsenin olmadığı belirtildi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Acil Durumlar Bakanlığı'na konu ile ilgili talimat vererek konu ile yakından ilgilenmelerini istedi.
 
Hatırlanacağı üzere Moskova saati ile sabah 7:25'de Ural Bölgesi'ne düşen meteorlar,Rusya'nın Tyumen, Kurgan, Sverdlovsk şehirleri ve Kazakistan'ın kuzey bölgelerini etkilerken, olaydan en büyük etkilenen ise Chelyabinsk şehri oldu.