Rusya Uyardı:Eğer Bir Saldırı Olursa

Rusya Uyardı:Eğer Bir Saldırı Olursa

Rusya hükümeti, ABD'nin Suriye'ye saldırısının Şam'daki küçük reaktör sebebiyle nükleer felakete yol açabileceği uyarısını yaptı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Şam'daki reaktörün isabet alması halinde bölge için sonuçların felaket olabileceğini belirtti.
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Gill Tudor ise Rusya'nın resmi talepte bulunnması halinde endişeleri gidermek için harekete geçebileceklerini belirtti.
 
'SURİYE SAVUNMA SİSTEMİ FÜZELERİ YAKALAR'
Interfax’a açıklamada bulunan Rus askeri kaynak, Suriye hava savunma sisteminin çok güçlü olduğuna değinerek, “Sovyetler Birliği’nde var olan anlayışla inşa edildi. Sistem maksimum savaş uçağının girişini öngörüyor. Buna göre taktik savunma silahlarını harekete geçiriyor…” dedi.
Sistemin bir düşman uçağın ülkenin hava sahasına girmesi durumunda radarlar tarafından tespit edildiğini kaydeden yetkili, radarların tespit etmesinin ardından uçağın bölgeden ayrılamayacağını söyledi.
“Bu uçaksavar sistemi cruise füzelerini yok ediyor. Suriye bu tür silahlara sahip, bunlar çok etkili..” bilgisini verdi.

Putin: BM karar verirse müdahale göz ardı edilmez
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikan haber ajansı AP ve Rus Kanal 1 televizyonuna yaptığı açıklamalarda Batı’nın Suriye’ye tek taraflı müdahaleye kalkışmaması konusunda uyarıda bulundu.
Putin, rejimin kimyasal silah kullandığına dair olduğu dile getirilen kanıtların açık ve ikna edici bir şekilde BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması gerektiğini vurguladı. “BM’nin karar alması durumunda Suriye’ye müdahalede bulunulmasını göz ardı etmeyiz” diyen Putin, aksi takdirde müdahalenin “saldırı” olacağını söyledi. Putin, Beşar Esad’ın muhaliflere karşı ilerlediği dönemde bu saldırıyı düzenlemesinin “gülünç” olacağını kaydetti. Putin, S300 füzelerinin bir kısmının Suriye’ye teslimatının gerçekleştirildiğini ancak kalanının askıya alındığını aktardı.