RUSYA TÜRKİYE'Yİ ABLUKAYA MI ALIYOR

RUSYA TÜRKİYE'Yİ ABLUKAYA MI ALIYOR

Rusya’ya yaşanan Uçak krizinin ardından Rusya’nın Suriye’ye ek olarak Hazar Denizi,Akdeniz,Ermenistan ve son haberlere göre de Irak’a Asker ve askeri malzeme sevkiyatı hızlandı.

Rusya ile yaşanan Uçak krizinin ardından, Rusya’nın Suriye’ye ilaveten Akdeniz, Ermenistan ve son haberlere göre de Irak’a asker ve askeri malzeme sevkiyatı hızlandı. Suriye’nin ardından Rusya'nın, Ermenistan hükümetinin çağırısı üzerine Türkiye - Ermenistan sınırına askeri birlikler konuşlandırma hazırlıkları yaptığı öne sürüldü. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in, askerlerin Ermenistan'a gönderilmesi için hazırlanan kararı imzaladığı öğrenildi. Söz konusu karara göre askerler, Türkiye sınır bölgesinde sıfır noktasına yerleştirilmeye başladı. Son olarak bugün Rusya'nın Ermenistan'a S-400 hava savunma Füze bataryaları yerleştirmeye başladığı gelen haberler arasında. Rusya'yla ilgili olarak bir haber de Ermenistan sınırından geldi. Khabararmani.com internet sitesinin yayınladığı habere göre, Ermenistan Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunduğı.Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Rus askerlerinin Ermenistan’a gönderilmesi kararını imzalamış ve birliklerin nakline de başlanmıştı..

HAVA SAHASININ YÜZDE 85'i 

Habere göre 7 bin Rus askeri Rusya’nın 58. Kolordusu içindeki seçkin birliklerinden oluşturulacak ve Ermenistan Türkiye sınır bölgesinde sıfır noktasına yerleştirilecek. Ermenistan - Türkiye sınırına yerleşecek olan Rus askeri gücü, roketlere ve tank gibi zırhlılarla da desteklenecek. 
Haber, Ermenistan’daki Rus askeri birlikleri karargâhının ve Suriye’deki S400 füzelerinin konuşlandırıldığı Rus askeri üssünün özel iletişim kanallarından doğrudan bağlantı içinde olacağını da vurguluyor. Bu iki merkezin koordineli radar faaliyetlerinin Türkiye hava sahasının yüzde 85’ine ulaşacak bir alanı kapsayacağının da altını çiziliyor.

Hatırlanacağı gibi Rus Lider Putin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da “Her tür tehdit unsuru uyarı olmaksızın vurulacak” demiş ve kendilerine tehdit oluşturabilecek her şeyi vurma talimatı vermişti.

Tam da bu açıklamanın ardından bugün de Rusya’nın Suriye,Ermenistan,Akdeniz,Hazar Denizi,Kırım derken Irak’a askeri malzeme sevkiyatına başladığı haberleri gelmeye başlaması, ister istemez akıllara “Rusya Türkiye’yi abluka altına mı alıyor” sorusunu getirmeye başladı.

İşte Irak’a İndirilmeye Başlanan Rus Askeri Malzemeleri

 

Kaynak:Haber Kaynağı