RUSYA TIR KONVOYUNU VURDU 3 ŞOFÖR ÖLDÜ

RUSYA TIR KONVOYUNU VURDU 3 ŞOFÖR ÖLDÜ

Rusya uçağının düşmesi ardından Erdoğan ve Davutoğlu tarafından yapılan şahin açıklamalar son bulup Genel kurmay ve Dışişleri bakanı Çavuşğlu'nun Rusya'yı arayıp bilgi üstüne bilgi vermeye başlamasgelişme.ının ardından son

KİLİS'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçesinde Rusya'ya ait olduğu öne sürülen savaş uçaklarının hedef aldığı inşaat malzemeleri taşıyan Suriye TIR'larının bulunduğu konvoydaki 3 şoför öldü, 6 kişi yaralandı.

TÜRK İHRAÇ MALLARI TAŞIYORLARDI

Yerel kaynaklara göre Türk ihraç mallarını taşıyan Tır Konvoyu Rus uçakları tarafından vurularak imha edildi. Türkiye ise konuya ilişkin hiç bir açıklama yapmadı. 

ÇİMENTO DEMİR YÜKLÜ

Saat 16.00 sıralarında Azez- Halep yolu üzerinde ilerleyen çimento ve demir yüklü Suriye TIR'larının bulunduğu konvoya, iddiaya göre Rus savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda vurularak alev alev yanan 6 TIR'dan 3'ünün şoförü öldü, yaralanan 6 kişi ise Azez'deki hastanelere götürüldü. Yanan TIR'lar ise Azez'de bulunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekiplerinin de desteğiyle söndürüldü.

YORUM YOK

Bölgedeki muhalif güçlerinin, TIR'ları hedef alan saldırıyı yapan savaş uçaklarının Rusya'ya ait olduğu iddiasına ilişkin Türk yetkililer ise yorum yapmadı.

Bölgede yapılan uygulamaya göre bu tür ihracat malzemeleri Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki gümrük sahasında, Türk plakalı araçlardan Suriye plakalı araçları nakledilip, alıcı tarafından istenen kente götürülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı