FACEBOOK VE TWITTER'İ YASAKLADILAR

FACEBOOK VE TWITTER'İ YASAKLADILAR

Rusya hükümeti facebook,twitter ve gmail gibi sosyal paylaşım sitelerinin yasaklanmasını onayladı. İnternetin amacından şaştığını belirten Rusya hükümeti yasayı onayladı.

Rusya hükümeti yeni bir internet yasası daha çıkardı! Popüler sosyal ağ platformları, Facebook, Twitter ve Gmail hizmeti artık Rusya’da yasak! Günlük yaşantımızın olmazsa olmazı haline dönüşen internet, yeni bir kısıtlamayla daha karşı karşıya. Son yıllarda kontrolün dışına çıktığı öne sürülen ve popülerliğiyle internet dünyasını ele almayı başaran Facebook ve Twitter, yanına yoldaş olarak Google’ın e-posta hizmeti Gmail’i de alarak Rusya’ya veda etti.

Rusya’da yeni bir internet yasası düzenlemesine daha gidildi. Rusya hükümeti tarafından tasarlanan ve onay sürecini tamamlayan yeni yasaya göre artık Facebook, Twitter ve popüler e-posta platformu Gmail, internet kullanıcılarının erişimine kapalı. Putin onayladı! Telegraph’ın haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayladığı yeni internet yasasına göre 3 platforma, erişim kısıtlandı. Izvestia’ya verdiği röportajda konuya daha açık bir şekilde açıklamalar getiren Roskomnadzor’un Başkan Yardımcısı Maxim Ksenov, “Bu üç şirket, veri merkezlerini internet yasaları çerçevesinde Rusya’ya taşıyıp taşımayacakları konusunda karar vermek zorunda. Bunu yapmaya hazırlanıyorlar ve hukukun gerekliliklerini yerine getirmek istiyorlar” cümlelerini paylaştı.   Google, Facebook ve Twitter tarafından henüz resmi bir açıklama bulunmazken yeni yasa tasarısı dün itibariyle yürürlüğe girdi.

 

gelecekteknolojisi