RUSYA ERDOĞAN'A SERT ÇIKTI

RUSYA ERDOĞAN'A SERT ÇIKTI

Rusya ile ilişkiler tam düzeldi düzelecek derken Erdoğan'ın Suriye açıklaması yeniden gerilime neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dış politika startejisinin tabana mesaj şekli, dış dünyada büyük tepkilere neden oluyor. 
RUSYA İLE İLŞKİLER DAHA DÜZELMEDEN YENİDEN KRİZ

Avrupa birliği ile aynı nedenler ile kopma noktasına gelen ilişkilerin ardından Rusya ile yeni bir olumsuzluk yaşanıyor. Erdoğan'ın Suriye'ye Esad'ı devirmek için girdik sözleri, İlşkilerin yeni yeni düzelmeye başladığı Rusya ile yeni gerginliğe neden oldu.

ESADI DEVİRMEK İÇİN GİRDİK DEMİŞTİ ADETA ALAY ETTİLER

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Türk ordusunun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmesinin ‘imkansız’ olduğunu söyledi. Abc gazetesinin haberine göre, Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Türk ordusunun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmesinin ‘imkansız’ olduğunu söyledi.

MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fırat Kalkanı harekatının amacının "Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek” olduğu yönündeki açıklamasını kişisel Twitter hesabından değerlendirdi. Sputnik’in haberine göre; Puşkov, “Erdoğan, Türk ordusunun Esad’ı devirmek amacıyla Suriye’ye girdiğini açıkladı. Ama bu hedef mümkün gibi görünmüyor” dedi.

​Rus siyasetçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının, ‘siyasi söyleme’ benzediğini ifade etti.

“ANKARA İLE MOSKOVA’NIN İLİŞKİLERİNİ ZORLAŞTIRABİLİR”

Erdoğan’ın sözlerini manşetine taşıyan Rusya’daki önemli günlük gazetelerden Kommersant ise, “Erdoğan’ın açıklaması ciddi bir bölgesel kriz başlatabilir ve Ankara ile Moskova’nın ilişkilerini zorlaştırabilir” yorumunu yaptı.

BAKALIM EYLEM GELECEK Mİ

Turkrus.com’un haberine göre; gazeteye konuşan Rus analistlerden Vladimir Sotnikov, bir tek açıklamaya bakarak Türkiye’nin politikasında radikal değişiklik olduğu sonucuna varmakta acele edilmemesini önerdi. Erdoğan’ın Esad’a karşı söyleminin her zaman çok sert olduğunu vurgulayan Sotnikov, “Burada sözün ardından eylem gelecek mi ona bakmak lazım. Şu ana kadar Fırat Kalkanı operasyonunda Türk ve Rus askerleri arasında bir çatışma yaşanmış değil” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı