RUSLARDAN BATI'YA KRİTİK HAMLE

RUSLARDAN BATI'YA KRİTİK HAMLE

Batı'ya bir mesaj mı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’ya ilhak edilen Kırım’a gitti. Putin, Sivastopol Başkanı Sergey Menyailo ve Kırım Başbakanı Sergey Aksyanov’la ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Putin’in temasları ile ilgili açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, “Görüşmelerde, Cumhuriyetlerde ekonomik durum, enerji arzı ve günlük yaşamı etkileyen sosyal altyapı çalışmalarıyla ilgili konular değerlendirildi” dedi.

Rus lider 14 Ağustos’da Yalta’ya geçerek geniş katılımlı toplantılar yapacak. Putin’in ziyaretine Başbakan Dmitri Medvedev, Duma Başkanı Sergey Narışkin, muhalif parti liderleri ve milletvekilleri de katılıyor. Putin Yalta’da, Moskova’dan gelen heyetle bölgenin kalkınması için atılacak adımları ele alacak. Haberler.com'un geçtiği habere göre; Putin’in, görüşmelerden sonra Yalta’da kısa bir şehir turu yapması ve Çehov Müzesi’ni ziyaret etmesi planlanıyor. Putin, Kırım’ın Rusya’ya dahil edilmesinde katkısı olan kültür işçileriyle de görüşmeler yapacak.

Moskova’dan çıkan yardım konvoyunun Ukrayna sınırına ulaştığı tarihte Putin’in Kırım’da olması dikkat çekiyor. Batılı ülkelerin yaptırımlarına karşı gıda kartını oynayan Rus lider, Ukrayna krizinin siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini savunuyor.

Putin, 18 Mart’ta Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını onaylamasının ardından 9 Mayıs Zafer Bayramı günü ilk ziyaretini gerçekleştirmişti.

Rusya, Kırım ve Sivastopol’un Moskova ile entegrasyonu için yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Ruble bölgede para birimi olarak uygulama konulurken, idari yapı Rusya anayasasına uygun olarak yeniden oluşturuldu.

Rusya bankaları bölgede aktif olarak çalışmaya başlarken, emeklilik sistemi Rusya geneliyle aynı seviyeye çekildi. Rusya bölgenin kalkınması için 2020 planı çerçevesinde federal bütçeden 681 milyar ruble (yaklaşık 20 milyar dolar) ayırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı