RUS UÇAĞINI VURMANIN MALİYETİ

Hadi bir hayal uğruna Suriye bataklığına ülkeyi soktunuz,kurtulmak için çırpınıp duruyor ve çırpındıkça da batıyorsunuz kalkıp Rus uçağını vurmak niye ?
Rus uçağını vurmanın maliyetini de mi hesap edemediniz? 
Rus jetini düşürme emrini verirken aklınızdan ne geçiyordu?
Rusya’nın uygulayacağı ekonomik ambargolar bir yana Rusların intikam için ilk başta Türkmenleri bombalayacağını nasıl hesaba katmadınız?
Dün Suriye’ye tampon bölge kuracağım derken bugün Avrupa Birliği için tampon olmak aklınıza hiç gelmedi mi?
Esad gitsin diye önünüze geleni silahlandırırken, Rusların dönüp dolaşıp ayrılıkçı Kürt unsurları Türkiye’ye karşı kullanacağını da mı hesap etmediniz?
Dün avazınız çıktığınca Suriye’de güvenli bölge kuracağız diye bağırırken Rusya’nın Suriye hava sahasını Türk uçaklarına kapatacağı ve bizi Suriye’ye sokmayacağını da mı düşünmediniz?
Ya Rusların sırf bizim canımızı yakmak için Ermenileri kışkırtıp kardeş Azerbaycan’ı vurduracağını hiç aklınızdan geçmedi mi?

Kıbrıs da işin cabası. ABD Başkan yardımcısı Biden ’e Kıbrıs’tan askeri çekeceğim diye söz verdiğiniz için oraya hiç girmiyorum bile.

Ya Irak; 
Irak merkezi hükümetinin bütün itirazlarına rağmen, her defasında sözde bağımsız Kürdistan ilan edeceğim diyen Barzani’nin peşmergelerine silahlı eğitim verip, Kuzey Irak petrolünü gene Barzani için dünyaya satmaya başladıktan sonra Irak hükümetinin askerlerimizi kırmızı halıyla karşılayacağını mı düşündünüz?

Hata bende aslında boş yere soruyorum düşünmediniz mi diye.

Zaten şahsi çıkarlar yerine Türkiye’nin çıkarlarını düşünebilseniz;

Esad’ı devirip Suudi Arabistan ve Katar’ın petrol ve doğal gazını Esad ’sız Suriye üzerinden Türkiye’ye oradan da Avrupa’ya akıtacağım diye hayallere kapılmazdınız.

Zaten düşünseniz; Şu an için en büyük geliri Avrupa’ya doğal gaz ve petrol satmak olan Rusya’nın Üçüncü Dünya Savaşını göze alıp kendisini hayatta tutan temel gelir kaynağını koruyacağı aklınıza gelirdi.

Zaten bunların hepsini hesap edip düşünseniz;

Bugün hala cahilce Rusya’nın Suriye’de ne işi var gibi saçma sapan sorular sormazdınız.

Not: Kimse bize Suriye bataklığını girmiş olmamızı ya da Rus uçağını vurmuş olmamızı vatanseverlik ya da milli menfaat olarak satmaya kalkmasın.

@Halitisci

 

Önceki ve Sonraki Yazılar