RUS SAVAŞ GEMİSİ ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

RUS SAVAŞ GEMİSİ ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

Rus savaş gemisi 'Caesar Kunikov' bu sabah Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Uzunluğu 112.5 metre olan savaş gemisinin Suriye'nin Tartus Limanı'na gittiği belirtildi.Rus donanmasının Karadeniz Filosu'na ait gemilerden 'Ropucha-1' sınıfı çıkarma...

Rus savaş gemisi 'Caesar Kunikov' bu sabah Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Uzunluğu 112.5 metre olan savaş gemisinin Suriye'nin Tartus Limanı'na gittiği belirtildi.

Rus donanmasının Karadeniz Filosu'na ait gemilerden 'Ropucha-1' sınıfı çıkarma gemisi 158 borda numaralı 'Caesar Kunikov' dün İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptıktan sonra bu sabah saat 06.30'da Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Rus savaş gemisi 'Caesar Kunikov', saat 08.50'de, boğazda gemilerin manevra yapması en güç nokta olan Nara Burnu'nu döndü. Bu sırada Ege Denizi'nden giriş yapıp Marmara Denizi yönüne seyreden Panama bayraklı 367 metre uzunluğundaki dev konteyner gemisi 'MSC Bettine' ile karşı karşıya geldi. İki geminin karşılaşmasında boy farkı nedeniyle ilginç görüntü ortaya çıktı.

Rus savaş gemisi 'Caesar Kunikov', saat 09.00'da Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Köyü'nde dağda yer alan 'Dur Yolcu' yazısının önünden geçtikten sonra Ege Denizi'ne doğru yol aldı.

Savaş gemisinin, Suriye'nin Tartus Limanı'na gittiği öne sürüldü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı