RUS GÜZELLER DÜRÜM YİYOR MCDONALDS'I ÇILDIRTIYOR

RUS GÜZELLER DÜRÜM YİYOR MCDONALDS'I ÇILDIRTIYOR

Yaptırımlar sonrası ABD’li fastfood zincirlerine adeta savaş açan Rus kızlar dürüm dönerli fotoğraflarıyla yeni akım başlattı. ‘Sağlıklı yaşam’ sloganlı kampanyaya yüzlerce Rus güzel katıldı. Bu işin ardında Putin’in olduğu iddia ediliyor

Ukrayna kriziyle tüm dünya tarafından yaptırımlara maruz kalan Rusya’nın güzelliğiyle nam salan kızları, başta McDonald’s olmak üzere Amerikan fastfood zincirlerine karşı dürüm dönerle sağlıklı beslenme atağı başlattı. ABD öncülüğünde Rusya’ya uygulanan yaptırımların geçen ay, 1 yıl daha uzatılması kararı alınmıştı. Bu yaptırımlara karşı da ülkedeki popülaritesi yüzde 89’la son 15 yılın en yüksek seviyesine çıkan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bazı Avrupalı ve ABD’li diplomatların da aralarında bulunduğu yetkililere yaptırım kararı almıştı.

Rus sınırlarını aştı
Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırıma Rusya şimdi de ünleri tüm dünyaya yayılan Rus güzellerin başlattığı bir kampanya ile yanıt veriyor. Rusya’da Facebook’un yerel rakibi Vkontakte’de başlatılan “Güzel kızlar ve döner” başlıklı kampanya Amerikan fast food zincirlerine karşı adeta sanal bir halk ayaklanmasına dönüştü.


Roman Burdunov tarafından başlatılan kampanyaya birbirinden güzel Rus kızları Rusya’da ‘shwarma’ olarak bilinen dürüm dönerli fotoğraflarını eklemeye başladı. Siteye Rusya’nın yanı sıra Ukrayna, Belarus, Kazakistan ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden de destek verilmeye başlandı.


 

Fotoğraflarda kola da kayıp

Rus basını, paylaşılan fotoğrafların hiçbirinde kola veya benzeri Batı üretimi içeceklere yer verilmemesi nedeniyle kampanyanın batı karşıtı olduğunu dile getiriyor. Rus güzeller ve döner kampanyası dünya basınının da dikkatini çekti. İngiliz Daily Express gazetesi Rus güzellerin döner akımını Batı karşıtı bir propaganda olarak niteledi. Hatta kampanyanın arkasında bizzat Putin’in olduğu iddiasını ortaya atan gazete, kampanyanın Rus Sağlık Bakanlığı tarafından başlatıldığını öne sürdü.
Rus Sputnik haber sitesi, Batılı internet sitelerinde 1128 kişiyle yapılan ankete katılanların yüzde 73’ünün kampanyanın Putin’in talimatıyla başlatıldığı yönünde görüş bildirdiklerini yazdı. Rusya ve Rusça konuşulan ülkeler coğrafyasında çığ gibi büyüyen kampanyanın özellikle McDonald’s başta olmak üzere batılı zincir restoranlara büyük zarar vereceği yorumları yapılıyor.

Günde 10 bin ziyaretçi

Takipçi sayısı 12 bine çıkan “Güzel kızlar ve döner” kampanyası hakkında konuşan kampanya direktörü Burdunov, Rusya’da dürüm dönerin gençler arasında son dönemde çok popüler hale geldiğini belirterek, “Kampanya sayfası şimdiye kadar 4 milyondan fazla tıklandı. Her gün 10 bin ziyaretçi sayısı var. Rus insanı, artık Batı’nın sağlıksız fast foot yemekleri yerine daha sağlıklı olanı tercih ediyor” diye konuştu. Bu arada sayfanın Reklam gelirlerinden de 11 bin dolar kazandığını belirten Burdunov, kampanyanın bir Moda akımı gibi yayıldığını dile getirdi.
Kampanyanın bir başka organizatörü olan Anatoliy Lugovoy ise, “Kampanya Rus güzel kızların yemek yapma sanatı olan dönerin değerini ortaya koyuyor. Her ikisi bir araya gelince de çok güçlü bir internet akımına dönüşüyor” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı