RUS FÜZESİ İHH DEPOSU YAKININA DÜŞTÜ

RUS FÜZESİ İHH DEPOSU YAKININA DÜŞTÜ

Rusya'ya ait savaş gemisinden füze atıldığını belirterek, "Füzeler,...

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Bayırbucak Türkmenleri bölgesine Rusya'ya ait savaş gemisinden füze atıldığını belirterek, "Füzeler, bölgede depolarımızın yakınına düştü. Gıda ve barınma gibi ihtiyaç maddelerinin bulunduğu depoda hasar meydana geldi. Can kaybı yok" dedi.

REJİM ASKERLERİ KARADAN SALDIRDI

Öğle saatlerinde rejim askerleri karadan, Rusya ise Akdeniz'de konuşlu savaş gemisinden attığı füzelerle Bayırbucak Türkmenleri'ne saldırı düzenledi. Saldırı sırasında denizden atılan füzelerin 3'ü, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın bölgedeki yardım depolarının yakınına düştü.

TÜRKMEN YARDIMLARI İÇİN DEPO OLUŞTURULDU

Burak Karacaoğlu, Türkmenlere yardımları daha hızlı ulaştırmak amacıyla bu depoların oluşturulduğunu ancak saldırı nedeniyle hasar gördüğünü belirtti. Karacaoğlu, "Bugün öğle saatlerinde sınır köylerine yönelik saldırılar meydana geldi. Denizden atılan 3 füze, depolarımıza yakın düştü. Gıda ve barınma gibi ihtiyaç maddelerinin bulunduğu depoda hasar meydana geldi. Can kaybı yok. Buna şükür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı