RUS BİRLİKLERİ UKRAYNA'DAKİ BİR KENTİ DÜMDÜZ ETTİ

RUS BİRLİKLERİ UKRAYNA'DAKİ BİR KENTİ DÜMDÜZ ETTİ

“Ukrayna’nın doğusuna yönelik direkt askeri müdahale devam ediyor”

Ukrayna ordusu, Ukrayna dahilinde bulunan Rus tanklarının Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk’ı “dümdüz ettiğini” aktardı. Avrupalı liderlerin Avrupa Konseyi başkanlığı dahil kritik görevlere yeni isimleri seçmek üzere toplandığı Brüksel’de yoğun mesai ve Rusya’ya yönelik sert mesajlar var.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, Rusya’nın desteklediği isyancıların sıkıştırdığı sınırdaki Luhansk şehrinden çekildiklerini ve Rus tanklarının “neredeyse bütün evleri yok etmek” için kullandıklarını duyurdu.

Ukrayna Savunma ve Güvenlik Konseyi de, Twitter’dan yayınladığı ayrı mesajında, “Ukrayna’nın doğusuna yönelik direkt askeri müdahale devam ediyor” dedi.

BARROSO’DAN RUSYA’YA: AB’NİN KARARLILIĞINI KÜÇÜMSEMEYİN

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Rusya’yı uyararak, AB’nin prensiplerini savunmaya hazır olduğunu söyledi, “Geri dönülmez noktaya gelinmeden” siyasi çözüm için çağrı yaptı. Barroso, AB’nin yaptırımlara hazır olduğunu söylerken “Yeni bir soğuk savaş yürütmek hiç mantıklı olmaz” dedi, bunun hem Rusya hem Avrupa için zarar verici olacağını ifade etti.

ALMAN BAŞBAKAN YARDIMCISI: RUSYA’YA YENİ YAPTIRIMLAR YOLDA

Almanya’da şansölye yardımcısı Sigmar Gabriel, “Rusya’nın son müdahalesi şu açık ki AB liderleri kesinlikle Avrupa Komisyonu’na yeni yaptırımlar için direktif verecekler” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Rusya’nın tutumunda değişikliğe gitmemesi durumunda yaptırımların artırılacağını söyledi.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI: YÜZLERCE YABANCI TANK UKRAYNA’DA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da Rusya’nın müdahalesini kınayarak Ukrayna’da yüzlerce yabancı tank ve binlerce yabancı askerin bulunduğunu söyledi.

LİTVANYA CUMHURBAŞKANI: RUSYA PRATİK OLARAK AVRUPA İLE SAVAŞ HALİNDE

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, “Rusya’nın Ukrayna ile savaş halinde olduğu bir gerçek. Bu demek oluyor ki AB ile yakın entegrasyon içinde olmak isteyen bir ülkeye savaş açmış durumda. Pratik olarak, Rusya Avrupa ile savaş halinde” görüşünü savundu.

“Bu demek oluyor ki Ukrayna’ya topraklarını ve halkını koruması için askeri açıdan yardım etmemiz gerekiyor çünkü Ukrayna bugün Avrupa adına savaşıyor” dedi. Cumhurbaşkanı, Rusya’ya yönelik silah ambargosunun mevcut anlaşmaları da kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı’nın bu mesajı, Rusya’ya savaş gemisi satmaya hazırlanan Fransa’ya bir mesaj niteliğinde, ancak Fransa daha önceki taleplere rağmen satıştan geri adım atmıyor.

ŞAKTAR DONETSK’İN ANTRENMAN TESİSLERİ DE VURULDU

Öte yandan, dün gece Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donetsk kentindeki Şaktar’ın antrenman tesislerine iki kez topçu ateşi isabet etti, futbolcuların yaşadığı ana binanın üst katı ciddi şekilde zarar gördü. Binada yangın çıkarken yangın uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alındı. 

Kaynak:Haber Kaynağı