RTÜK'TE SKANDAL ATAMA

RTÜK'TE SKANDAL ATAMA

Rtük'ten çok konuşulacak atamalar...

RTÜK'ün Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı'na İngilizce bilmeyen Mehmet Çakırtaş'ın getirilmesi tartışma yarattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kızlı erkekli aydı evlerde kalıyorlar’, ‘futbolda şike’ gibi konularda ters düşen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bir kötü haberde Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) geldi.

Kendi yetki alanında olan RTÜK’te Arınç’a yakın isim görevden alındı, yerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ‘a yakın bir isim getirildi.

RTÜK’te Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı’na Arınç’a yakınlığı bilinen Nihat Çaylak’ın atanması bekleniyordu. Ancak Bozdağ'ın danışmanlığını da yapmış olan ve kadrosu RTÜK’te olan Mehmet Çakırtaş getirildi.

Ancak bu atama yeterlilik sorununu da beraberinde getirdi. Çünkü RTÜK’ün uluslararası ilişkilerinden sorumlu olan Çakırtaş’ın İngilizce bilmemesi kurulda tartışma yarattı.

CHP’li, MHP’li ve BDP’li üyeler İngilizce bilmeyen birinin bu makama getirilemeyeceği gerekçesiyle karşı oy kullandı. Ancak Çakırtaş’ın ataması AKP’li üyelerin oylarıyla gerçekleşti. Öte yandan Çakırtaş’ın İngilizce değil Arapça bildiği kaydedildi.
Bir başka değişiklik de Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı’nda yaşandı. Baskılar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığı öne sürülen Yılmaz Kesmeci yerine oy birliği ile Mahmut Kalkan seçildi.

BAŞBAKAN AYLARCA İMZALAMAMIŞTI:

Sözcü gazetesinin haberine göre Başbakan Erdoğan daha önce Arınç’a yakınlığı ile bilinen bir başka ismin de atamasını aylarca imzalamamıştı. Arınç’ın yetki alanında olan TRT’ye atadığı yönetim kurulu üyesi Recep Şahin’in kararnamesi Başbakan Erdoğan’ın önünde aylarca beklemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı