ROMANLARI MECLİSTE O TEMSİL EDECEK

ROMANLARI MECLİSTE O TEMSİL EDECEK

Kendisine sadece İzmir'den değil Türkiye'deki 5 milyon Roman'ın desteğinin...

İZMİR'de bulunan Avrupa Konseyi Türkiye Romanları Temsilcisi Özcan Purçu, CHP'den milletvekili aday adaylığını kendi mahallesinde, Roman vatandaşların arasında açıkladı.

EZİLMİŞLİKTEN KURTULACAĞIZ

Kendisine sadece İzmir'den değil Türkiye'deki 5 milyon Roman'ın desteğinin arkasında olduğunu söyleyen Purçu, "Ezilmişlikten kurtulacağız. Eğitim hamlesi başlaması için mücadele edeceğim" dedi.

"BU AYIBI BİTİRECEĞİM" SÖZÜNE İNANIYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Meclis'te görüşüp "Bu ayıbı bitireceğim" sözleriyle İzmir’den kontenjan sözü verdiği Avrupa Konseyi Türkiye Romanları Temsilcisi Özcan Purçu, Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın 3'üncü, Roman milletvekili olmak için kolları sıvadı. CHP genel merkezinde milletvekilliği aday adaylığı dosyasını alan Purçu, ardından İzmir Gürçeşme semtinde, Roman vatandaylarla birlikte aday adaylığını açıkladı.

Özelilkle kadınların büyük destek verdiği Özcan Purçu, Romanların hep dans ve müzikle anılır olduğunu söyleyen Purçu, "Türkiye'de yıllarda görünmez oldular. Müzikle dansla anıldılar, okullarda sokaklarda ayrımcılığa uğradılar. Dizilerde görünür kalmaya çalıştıklarında ise, Romanları sabah akşam sokaklarda göbek atan, kaygısız, hırsız, ruhsuz insanlar olarak sunarak ırkçılığa malzeme hazırladılar. Ben sadece Romanların değil, ayrımcılığa uğrayan harkesin aday adayı oldum" dedi.

Türkiye'deki 5 milyon Romanın desteğinin arkasında olduğunu da ifade eden Özcan Purçu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmede, CHP'li belediyelerin bulunduğu yerlerde, özellikle Roman çocukları için eğitim seferberliği de başlatacaklarını anlattı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı