"Rojava'daki özgürlük dört parça Kürdistan'ın özgürlüğüdür.

"Rojava'daki özgürlük dört parça Kürdistan'ın özgürlüğüdür.

Alana Abdullah Öcalan ile Paris'te öldürülen 3 kadın PKK'lının fotoğrafları taşınıp, PKK flamaları açıldı.

BDP'Lİ AKAT: KÜRDİSTAN HALKI OLARAK ÖZGÜRLEŞECEĞİZ
 
Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA) - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde DTK'nın düzenlediği mitinge katılan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, "Bugüne kadar Arap, Türk ve Acem devleti kimliğimizi tanımadıysa bu bizim birlikteliğimizin zayıflığından kaynaklandı. Bundan sonra Kürdistan halkı olarak birlikteliğimizi güçlendirip el ele vererek özgürleşeceğiz" dedi.
 
Mittani Kültür Merkezi bahçesinde 10 bin kişinin katıldığı mitinge, Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat da katıldı. Alana Abdullah Öcalan ile Paris'te öldürülen 3 kadın PKK'lının fotoğrafları taşınıp, PKK flamaları açıldı.
 
AKAT: EL ELE VERİP ÖZGÜRLEŞECEĞİZ
 
BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Kürtçe yaptığı konuşmada tarihi bir süreçten geçtiklerini ve tarihi sürecin sonunda Kürt halkının kazanacağını söyledi. Akat, "Rojava'daki (Kamışlı) halk diyor ki, Esad yada kim geliyorsa gelsin ama demokrat olsun. Kim demokratım diyorsa, demokratik yaşamdan yanaysa onlarla birlikte olacağız. Ama zulmedenlere karşı da direnmeye devam edeceğiz. Herkes bilsin ki Kürt halkının yüreğinde Allah korkusundan başka korku kalmamıştır" dedi.
 
Kürtlerin baskı ve zulmü kabul etmeyeceğini, 4 ülkede yaşayan Kürtlerin birlikteliklerini güçlendireceklerini söyleyen Ayla Akat, "Rojava'daki özgürlük dört parça Kürdistan'ın özgürlüğüdür. Birlikteliğimizi bundan sonra daha da güçlendirmeliyiz. Tüm Avrupa ülkeleri ile özellikle Türkiye'ye Rojava halkının yalnız olmadığını göstermeliyiz. Rojava'nın özgürlüğü, Nusaybin'in özgürlüğüdür. Sonuna kadar önderliğimizin ve şehitlerimizin arkasındayız" dedi.
 
İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeyi anlatan Akat, Öcalan'ın halkın durumu ve birlikteliğinin nasıl olduğunu sorduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"Öcalan görüşmede, 'Kürt sorununun demokratik çözümü için verdiğimiz mücadele 20 yıl oldu. Özal döneminde de görüşmeler oldu. Bugün de çözüm çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun için çalışmalarımızı güçlendirmeliyiz ki barışın yolu, verilen mücadeleden geçer. Ne kadar mücadele edersek o kadar barışa yaklaşırız' dedi. Gelişmelere rağmen devlet Kürtleri yok saymaya devam etti. Biz de onlara diyoruz ki nasıl yıllardır mücadele ederek varız dediysek bugünde varız demeye devam edeceğiz. Devlet bunu bilsin. Biliyoruz ki çözümün yolu İmralı'dadır. Nasıl ki Sayın Öcalan 14 yıldır İmralı'da mücadele ediyorsa biz de Kürdistan'ın her mahalle ve sokağında mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar Arap, Türk ve Acem devleti kimliğimizi tanımadıysa bu bizim birlikteliğimizden zayıflığından kaynaklandı. Bundan sonra Kürdistan halkı olarak birlikteliğimizi güçlendirip el ele vererek özgürleşeceğiz."
 
TUĞLUK:BARIŞ MÜCADELESİ SAYGIYLA OLABİLİR
 
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Nusaybin'de yapılan operasyonda bir PKK'lının öldürüldüğünü belirterek, "Hemde İmralı ile yapılan görüşmeler esnasında böyle bir infaz gerçekleşti. Şimdi karşılarına çıkıp sorduğumuzda 'hem öldürürüz hem de barışırız' diyorlar. Biz böyle barış istemiyoruz" dedi.
 
Kürtlerin 100 yıldır sömürgeciler tarafından paramparça edilmiş kimliksiz ve statüsüz bırakılmış bir halk olduğunu söyleyen Tuğluk, "Kürt halkı artık bu statüsüzlüğü değiştirecek bir misyon üstlenmiştir. Rojava'da halk bu misyonu yerine getirmiştir. Rojava'daki halkımızın ortaya koyduğu mücadele bir siyasal devrimdir. Rojava'da siyasal devrim gerçekleşmiştir. Halkımız yıllarca devam eden Esad diktatörlüğü, milliyetçi ve militarist politikalarını bertaraf ederek, yönetimi ele geçirmiştir. Kurulan halk meclisleriyle yönetim halkın eline geçmiştir" diye konuştu.
 
Türkiye'nin bu oluşumu engellemek için Kürt düşmanı politika izlediğini ileri süren Aysel Tuğluk, "Açıktan yapamadıkları müdahaleyi çeteleri silahlandırarak dolaylı yoldan Suriye Kürdistanı'na müdahale etmiştir. Buradan devlet yetkililerine sesleniyoruz. Çeteleri silahlandırmaktan vazgeçin. Biz Rojava halkını sonuna kadar savunacağız. Kuzey Kürdistan'daki Kürtler olarak Rojava'ya sahip çıkacağız. Her türlü desteği sunacağız" dedi.
 
Mitinge katılanlar daha sonra Nusaybin'in Suriye sınırındaki tel örgülerin olduğu bölgeye yürüdükten sonra dağıldı.