ROBIN WILLIAMS TWEETİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

ROBIN WILLIAMS TWEETİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Kızı hesabını kapattı.

Ünlü aktör Robin Williams’ın intihar ederek hayatına son vermesinin ardından, sevilen aktörün ölümüyle ilgili sosyal medyada bir çok anma mesajı yayınlandı.

AKADEMİNİN TWEETİ TEPKİ ÇEKTİ

Ünlü aktörün ölümünden sonra sosyal medya üzerinden bir çok kişi ve kuruluş duygularını ifade etti. Fakat bunların arasında en çok tepki ve dikkat çeken, Akademi (Academy of Motion Picture Arts & Sciences)’nin attığı tweet oldu.

Tweette Robin Williams’ın sesiyle hayat verdiği Disney’in animasyon film Aladdin’in "Cini" vardı. Akademi’nin, Cin’in Aleaddin’e sarıldığı bir kareyi yayınlayıp, üzerine "Özgürsün Cin" yazması dünya çapında tepki ile karşılanmasına neden oldu.

"İntihar"ın özgürlükle ilişkilendirilmesi ve medyada buna yer verilmesini eleştiren takipçiler, tweetin amacını aştığını düşünüyor. "Özgürsün Cin" benzetmesine tepki gösterenler, Williams gibi ünlü biri ile ilgili tweet içinde böyle bir ifadenin, intiharı özendirebileceğine dikkat çekiyor.

Yapılan hesaplamalara göre, Akademi’nin bu tweeti 300 bin kişi tarafından retweet edildi ve 210 bin kişi de tweeti "favorit" yaptı; bu da, tweetin en az 69 milyon kişi tarafından görüldüğü anlamına geliyor.

ZELDA SOSYAL MEDYA HESABINI KAPATTI

Williams’ın kızı Zelda da duygularını twitter üzerinden dile getirmişti. Fakat gelen bazı üzücü mesajlar nedeniyle Zelda sosyal medya hesabını kapatmak durumunda kaldı ve bu kararını şöyle dile getirdi: "Çok üzgünüm, bunun üstesinden gelmeliyim. Hesabımı uzunca bir süre hatta sonsuza kadar siliyorum, zaman gösterecek. Hoşçakalın." 

Kaynak:Haber Kaynağı