ROBİN VAN PERSİE'DEN AÇIKLAMA

ROBİN VAN PERSİE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe'nin yeni transferi Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarların önünde düzenlenen imza töreninin ardından basın toplantısı düzenledi.

UĞUR DEMİRKIRDI / İSTANBUL

Fenerbahçe'nin yeni transferi Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarların önünde düzenlenen imza töreninin ardından basın toplantısı düzenledi.


Basın toplantısında ilk olarak söz alan Sportif Direktör Gulliano Terrenao, "Ben mutluyum, başkanımız mutlu, kulübümüz çok mutlu ve artık bana her basın toplantısında sorulan Robin Van Persie ile sizleri baş başa bırakıyorum" diyerek sözü Hollandalı oyuncuya bıraktı.


"BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM"


İlk olarak genel durum değerlendirmesi yapan Robin Van Persie, "Çok mutluyum. Büyük mutluluk duyuyorum. Başkanımıza, Gulliano Terrenao'ya menajerlerime bu transferde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türklerin tutkusunu hep sevmişimdir. Umarım önümüzdeki birkaç yıl çok büyük başarılar elde edebiliriz" diye konuştu.


"17-18 BİN TARAFTARIN KARŞISINDA.."


"Hayatta her zaman zor kararlar vardır" diyen yıldız oyuncu, "Bir karar alacakken o kararın artısına eksisine bakarsınız. Sevdiklerinizden tavsiyeler alırsınız. Her durum ve transfer birbirinden farklıdır. Ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Buranın gerçekten bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Sahadayken benim için inanılmaz bir andı. 17-18 bin taraftarın karşısında. Bu benim hayatımdaki ilk defa tecrübe ettiğim bir olaydı" dedi.


"KUYT ÇOK OLUMLU GÖRÜŞLER BİLDİRDİ"


Kuyt'la aralarında geçen konuşmalara değinen golcü oyuncu, "Kuyt'la 10 yıldır arkadaşlığımız var. Milli takımda beraber oynuyoruz. Kuyt son yıllarda özellikle hep Fenerbahçe tutkusundan bahsediyordu. Çok olumlu görüşler bildirdi. Ben için iyi olacağını söyledi. Türk arkadaşlarım görüşleri de bana yardımcı oldu. Ama benim hikayem daha eskiye dayanıyor. Feyenoord ile 12 yıl önce Şampiyonlar Ligi maçı için gelmiştik. Ogün taraftarları gördüm, sanki stat yerinden hareket ediyormuş gibi. Taraftarın tutkusunu unutmadım ve şimdi de buradayım" ifadelerini kullandı.


"FENERBAHÇE BANA EN GÜZEL HİSSİ VEREN KULÜP OLDU"


Hakkında çıkan transfer dedikodularıyla ilgili değerlendirmede bulunan Robin van Persie, "Benim son yıllarda şöyle bir durumum var. Her dönem hakkımda dedikodular duyuyorum. Özellikle son 1 kaç ayda bir çok kulübe imza attığım söylendi. Bunlardan bazıları doğru bazıları ise yalandı. Ama bu büyük kulüp, Fenerbahçe bana en güzel hissi veren kulüp oldu. En çok burada olmaktan mutlu olacağıma inandım. Şu an buradayım, 3 yıllık imza attık. Benim için Fenerbahçe ve İstanbul tecrübesi başlıyor" dedi.


"SNEİJDER İLE REKABETİMİZ SAHADA"


Vatandaşı Wesley Sneijder ile ilgili sorulan soruya Robin van Persie, "Bizim rekabetimiz sadece sahada olacak. Uzun süre tanıdığım bir arkadaşım. Feyenoord genç takımındayken o Ajax'taydı. Yıllar sonra Hollanda Milli Takımı'nda oynadık ve şimdi burada karşılaşacağız. Sabırsızlanıyorum onunla mücadele etmek için. Çok iyi bir insan ve iyi bir meslektaşım. Bu lig zor bir lig. Her takıma saygı duyuyorum. Sneijder ve takımı da çok iyi bir takım. Sneijder ile benim aramda güzel bir rekabet olacağını düşünüyorum" cevabını verdi.


"YILLARCA DAHA ÜST SEVİYEDE OYNAYABİLECEĞİME İNANIYORUM"


Şu anda kendini iyi hissettiğini söyleyen Robin van Persie, "Birçok takım gibi benim de sezon öncesi idmanı yapmaya ihtiyacım var. Kendimi geliştirmem için birkaç haftaya ihtiyacım var. Hocamızla da konuştum. Beni en fit duruma getirebilmek için çalışacağız. Ben yıllarca daha üst seviyede oynayabileceğime inanıyorum. Taraftarlarımızı ve kulübümü mutlu edebilmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" şeklinde konuştu.


"MANCHESTER UNİTED'DEN AYRILMAYI BEKLİYORDUM"


Manchester United'den ayrılmayı beklediğini ifade eden Hollandalı yıldız oyuncu, "Benim hislerim uzun zaman önce başlamıştı. Oradan ayrılmayı bekliyordum. Kendimi buna alıştırmıştım. Futbolda yeni bir kulübe imza atarsınız, iyi anlarız olur, kötü anlarınız olur. Bunlar hem futbolun hem hayatın parçaları. Orada güzel anılar yaşadım, herkesin oradaki dönemimi takdir ettiğini düşünüyorum. Benim için de bu önemli. Burada Manchester United CEO'su Ed Woodward'e teşekkür etmek istiyorum. Beni izliyorsa, transferimdeki tutumlarından dolayı ona teşekkür ediyorum" diye konuştu.


"İLGİNÇ BİR FİKSTÜR"


İlginç bir fikstürün kendilerini beklediğini belirten Robin van Persie, "İki ön eleme oynayacağız. Burada karşımıza Ajax çıkabilir. Ben bir Hollandalı'yım bu yüzden bu ilginç bir durum olabilir benim için. Ama bizim ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek. Ben iyi bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Bu takım ve bu hocayla büyük şansımız var. Milli takımda da bizi ilginç bir fikstür bekliyor. İzlanda ile oynadıktan sonra Türkiye ile oynayacağız. Fenerbahçe'ye dönecek olursak ben burada olabilecek en fazla sayıda kupalar kazanmak istiyorum. Bizde bu kapasitenin olduğuna inanıyorum" dedi.


"BASKI SADECE BENİ HEYECANLANDIRIR"


Baskıya alışık bir oyuncu olduğunu dile getiren Robin van Persie, "Baskıdan korkmuyorum ben baskıya alışığım. Bu baskı sadece beni heyecanlandırır. Tabii ki gol kaçıracağım ama her zaman deneyeceğim, en iyisini vermeye çalışacağım. Bugünkü coşku sadece bir başlangıçtı. Umarım onları mutlu edebilirim" diye konuştu.


"BENİ BEKLEYEN MACERA İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"


Son olarak İstanbul ve Türkiye'yle ilgili fikirlerini belirten Hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie, "İstanbul çok büyük bir şehir. Yaklaşık 18-19 milyon insan yaşıyor. Henüz 2 gündür buradayız. Daha önce futbol maçı için gelmiştim ama bu başka çünkü yaşamak için geldik. Herkesin isteklerini tutkusunu gördüm. Burası dev bir şehir. Farklı bir tecrübe oluyor. İnsanların ne kadar iyi olduğunu gördüm. Biz şu an ailecek İstanbul'u Türkiye'yi görmek istiyoruz. Uyum sağlamak için bu ülkenin dilini öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu ülkenin önemli bir parçası olmak istiyoruz. Umarım seneye Türkçe bir basın toplantısı yaparız. Burada güzel bir dönem geçirmek istiyoruz. Beni bekleyen macera için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı