RİZE’DE GERGİNLİK

RİZE’DE GERGİNLİK

Rize’de İsrail Protestosu...

RİZE’de cuma namazı sonrası İsrail’in Gazze’ye yönelik müdahalesini protesto amacıyla düzenlenen gösteride, hükümet aleyhine açıklama yapılması gerginliğe neden oldu. Eyleme katılan AK Partili grup alanı, slogan atıp yürüyüş yaparak terk etti.

Orta Cami’de cuma namazı sonrası toplanan yaklaşık 60 kişilik grup İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için, 'Siyonist katiller hesap verecek' ve 'Er ya da geç Musa çıkar, zulmün hesabını sorar' pankartları açtı, 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı. Açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Rize Şube Başkanı Fahri Alkan, Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkelerinin, İsrail’in saldırılarını savunma hakkı olarak değerlendirdiğini belirterek, saldırılara sessiz kalmalarını eleştirdi, hükümetin İsrail ile bazı anlaşmalar yaptığını öne sürdü.

AK PARTİLİ GRUP TEPKİ GÖSTERDİ

DHA'nın haberine göre; Alkan’ın bu sözleri sonrasında eylemciler arasında bulunan AK Partili bir grup, 'Burası siyaset yeri değil' diyerek açıklamaya tepki gösterdi, ardından da taraftarlarına alanı boşaltma çağrısı yaptı. Alandan ayrılan Ak Parti taraftarları, İsrail karşıtı sloganlar atarak Deniz Caddesi'nden Memiş Ağa Belediye Parkı’ na kadar yürüdü, ardından da dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı