RİZE’DE FIKRA GİBİ ASMA KÖPRÜ

RİZE’DE FIKRA GİBİ ASMA KÖPRÜ

RİZE’de Taşlıdere üzerinde 60 metre uzunluğundaki asma köprü, yapımı devam eden duble yol inşaatı kapsamındaki istinat duvarı ile ikiye bölününce, ortaya ilginç bir görüntü çıktı.Rize- Güneysu duble karayolu inşaatı nedeniyle Akarsu...

RİZE’de Taşlıdere üzerinde 60 metre uzunluğundaki asma köprü, yapımı devam eden duble yol inşaatı kapsamındaki istinat duvarı ile ikiye bölününce, ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

YOK BÖYLE BİR ASMA KÖPRÜ

Rize- Güneysu duble karayolu inşaatı nedeniyle Akarsu Köyü’nde yol genişletme ve istinat duvarı yapımına başlandı. Taşlıdere üzerinde 60 metre uzunluğundaki asma köprü duble yol kapsamında yapılan istinat duvarı ile ortadan ikiye bölündü. Köylüler şimdi asma köprüden karşıdan karşıya geçerken duvarın üzerinden atlamak zorunda kalıyor. Köy muhtarlığı durumu Karayolları Rize 103’üncü Şube Şefliğine bildirerek önlem alınmasını istedi. Vatandaşlar ise istinat duvarının yapılışı sırasında önlem alınması gerektiğini belirterek ortaya çıkan manzara karşısında kendilerinin de şaşırdığını söylediler.

Çalışmalar sonunda istinat duvarı ile bölünen dere yatağının bir kısmı doldurularak yeni duble yolda kullanılacak. Dere yatağı ise istinat duvarını diğer bölümüne alınmış durumda. Yol çalışmaları tamamlandığı zaman köprünün yol tarafında kalan kısmı da ortadan kalkacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı