RİZE'DE DESTAN YAZAN KADINLAR KONUŞTU

RİZE'DE DESTAN YAZAN KADINLAR KONUŞTU

'Cenazemiz buradan kalkar, dozer ancak buradan geçer' dediğini belirterek, "Mücadelemiz devam edecek. Bu mücadelenin bütün sağduyulu insanların mücadelesi olması lazım

RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi Samistal Yaylasında Yeşil Yol projesi için çalışan dozerin önüne geçerek çalışmayı durduran, ardından da Jandarma tarafından yaka paça uzaklaştırılan 71 yaşındaki Gönül Günay ile kuzeni 48 yaşındaki Süreyya Yücel yaşadıklarını anlattı.
Yeşil Yol projesine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Günay ve Yücel, " Bu yolu istemiyoruz. Durdurmakta kararlıyız. Mücadelemiz devam edecek" diyerek tepkilerini dile getirdi. 

DAĞLARI DELİK DEŞİK EDEREK DOĞAYI YOK EDECEKLER

Yeşil Yol çalışmasını durdurmak için dozerin önünde direndiğini hatırlatan Gönül Günay, Jandarma'nın müdahale ederek kendilerini tartakladığını ve zor kullanarak uzaklaştırdığını söyledi. Jandarmaya direnirken darbe aldıklarını ifade eden Gönül Günay, olay sırasında, 'Cenazemiz buradan kalkar, dozer ancak buradan geçer' dediğini belirterek, "Mücadelemiz devam edecek. Bu mücadelenin bütün sağduyulu insanların mücadelesi olması lazım.

DOĞADA SIĞINACAK YER KALMADI

59734_81911_12072015120528_5.jpg

Yaylalar bizim. Doğada sığınacak yer kalmadı. Her şeyimiz elimizden alındı. Ormanlarımız dün Osmanlı tapusu ile bizim elimizdeydi, şimdi bir şeyimiz yok. Orman olmuş tarlaları bile elimizden alıyorlar. O dağları da delik eşik ederek doğayı yok edecekler. Ben o dağlarda büyüdüm. Bu doğanın yok edilmesi beni çok üzüyor. Bu projenin yararı olacağını sanmıyorum. Birilerine apartman mı yapacaklar? O doğa ölür, biter. Bu bölge dünyanın en güzel yerlerinde biri. Derdimiz yaylalarımız kurtarmak. Başka bir derdimiz yok. Bu yolu istemiyoruz" dedi.

YEŞİL YOLU DURDURMAKTA KARARLIYIZ

59734_81911_12072015120528_8.jpg

Yaylaların geçmişten geleceğe kalan yerler olduğunu ve korunması gerektiğini anlatan Süreyya Yücel ise, " Bizlerde yaylaların gelecek kuşaklara bozulmadan kalmasını istiyoruz. Bu yaylaların ranta kurban verilmesini, topraklarımızın delik deşik edilmesini istemiyoruz. Ayder yaylası turizme açıldı ama çiçekler yerine poşet ve galoşlar ortalıkta dolaşıyor. Bu görüntüleri yaylalarımızda görmek istemiyoruz. Bu nedenle Yeşil Yola karşı çıkıyoruz ve dur diyoruz. Bunu durdurmakta kararlıyız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı