Rıza Zarab davasında Jüriye kritik sorular

Rıza Zarab davasında Jüriye kritik sorular

ABD'de yargılanan ve Türkiye siyasetinin 1 numaralı gündemi olan Rıza Zarrab davasının 12 kişilik jüri seçiminde kritik sorular ortaya çıktı.

ABD'de tutuklu bulunan İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab'ın yargılanacağı davanın jürisi bugün belli olacak. 

JÜRİ SEÇİMİ BÖYLE YAPILDI

Jüri seçimindeki sorulardaki Ebru Gündeş ayrıntısı dikkat çekti. ABD'yi dolandırmak, banka hesaplarında sahtecilik ve kara para aklama gibi suçlamalarda Miami'de tutuklanan iş adamı Reza Zarrab'ın tutukluluk haliyle ilgili tartışmalar Türkiye'nin ABD'ye tepki göstermesine neden olmuştu. 

ZARRAB KATILMAYACAK

Zarrab'ın duruşmasındaki jüri heyeti bugün seçilecek. Davanın sanıklarından eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ilk defa takım elbise giyip jüri seçimini izlemesine izin verilirken, diğer sanık Reza Zarrab’ın katılması beklenmiyor. 

Seçilecek olan 12 jüri üyesi, savcılık ve avukatların isimlerde uzlaşmasıyla belirlenecek. Tüm gün sürmesi beklenen jüri seçimine yaklaşık 200 adayın çağırıldığı belirtilirken savcılar ve Atilla’nın avukatları, adaylara sorulacak olan 90 soru üzerinde uzlaşmaya vardı. 

40 DOLAR ÜCRET 

Seçilecek olan jüri adaylarına yaklaşık 3 hafta sürmesi beklenen duruşmalar boyunca günlük 40’ar dolar ücret ödenecek. Jüri üyeleri duruşmalar boyunca güvenlik çemberinde bir otelde tutulacak. Hangi dava için seçildiklerini ailelerine bile anlatamayacaklar. Eğer jüri üyelerinden birisi duruşmalar sırasında basına açıklamalar yaparsa dava düşecek. Ayrıca bu bir ceza davası olduğu için jürinin oybirliği gerekiyor. 
JÜRİYE BU SORULAR SORULDU

Jüri seçiminde adaylara yöneltilecek bazı sorular: -Reza Zarrab’ın eşi Ebru Gündeş ünlü bir Türk pop şarkıcısı, aktris ve televizyon kişiliği. Kendisini doğrudan veya dolaylı olarak tanıyor musun? -
ABD hükümeti ile Türkiye ilişkisine yönelik sizden biri olumlu-olumsuz duygular içeriyor mu? -ABD hükümetinin İran’la ilişkisi ne oldu? -Türk-Amerikan ilişkileri konusundaki son medya yayınlarını okudunuz veya gördünüz mü? Evet ise ne gördünüz ya da duydunuz? Gördüğünüz veya duyduğunuza göre, Türk-Amerikan ilişkileri hakkında görüş bildirdiniz mi? -Türkiye’nin şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a veya Türk siyasetine ilişkin olumlu ya da olumsuz düşünceleriniz var mı? -
Fetullah Gülen hakkında, Gülen hareketi ve / veya Türkiye’de herhangi bir darbe teşebbüsüne karıştığı iddia edilen siyasi karışıklığa ilişkin olumlu ya da olumsuz düşünceleriniz var mı?  

 

ASKERLERİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLDİĞİNDE NOTA VERMEK BÖYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

4-113.jpg

  •  

İlgili Haberler