RIZA SARRAF'TAN DURUŞMADA İLGİNÇ SÖZLER

RIZA SARRAF'TAN DURUŞMADA İLGİNÇ SÖZLER

Geçen ay ABD medyasında yer alan haberlerde Rıza Sarraf bazı avukatlarını azlettiği yazılmıştı. Ama Sarraf'ın son duruşmasında ifadesi başka çıktı.

Türkiye'de 17 Haziran soruşturmalarının kilit ismi Rıza Sarraf son duruşmasında hakime "antidepresan" kullandığını söyledi. 

SOSYETE ANTİDEPRESANI

Halk arasında sosyete antidepresanı olarak bilinen Prozac adlı ilacı kullandığını söyleyen Sarraf'ın ilacı doktoru mu verdiği yoksa kendisi mi karar verip kullandığı bilinemiyor. Davanın savcısı Bharara'nın Türkiye'de çok ünlü ve güçlü ilişkileri bulunuyor diyerek şartlı salıverilmesine karşı çıktığı Sarraf'ın suçlu bulunması halinde 75 yıl hapis yatabileceği ileri sürülüyor.

EBRU GÜNDEŞ ABD'YE GİDECEK

Tutuklanmadan önce  birlikte ABD'ye tatile giden ancak tutuklandıktan sonra araları bozulduğu ileri sürülen eşi Ebru Gündeş'in yakın zamanda Sarraf'ı ziyarete gideceği söyleniyor. ABD yasalarını bilen hukukçular Sarraf'ın suçlu bulunması halinde mal varlığının tehlikeye gireceği, suçun büyüklüğüne göre eşinin de bundan sorumlu tutulabileceğini ileri sürüyorlar. Sarraf'ın yapılan avukat azli duruşması ayrıntıları ise şöyle.

YARGIÇ KARŞISINDA

New York’ta ABD’yi dolandırma, İran yaptırımlarını ihlal, bankacılık sahtekârlığı ve kara para aklama suçlamalarından 75 yıl hapis istemiyle yargılanan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kilit ismi İran asıllı işadamı Rıza Sarraf, bugün yargıç karşısına çıktı.

AVUKATLARDAN BAZILARI BANKALARINDA AVUKATI

DHA’nın New York muhabiri Nazif Albayrak’ın aktardığına göre, duruşmada Sarraf’ın savunmasını üstlenen bazı avukatların, davada adı geçen ve Sarraf’ın para transferleri için kullandığı bankaların da avukatlığını yapıyor olması görüşüldü.

FARKINDAYIM VE DEVAM EDECEĞİM

Sarraf, kendisini savunan avukatların, davada adı geçen bankaların da avukatlığını yapıyor olmalarının farkında olduğunu ve yola aynı avukatlarla devam etmek istediğini bildirdi.

Berman’ın soruları üzerine, 33 yaşında ve Türkiye’den lise mezunu olduğunu söyleyen Sarraf, ‘Prozac’ adlı antidepresan ilacı kullandığını açıkladı.

KARAR SONRAKİ DURUŞMADA

Tutukluluğunda 11’nci ayına giren Sarraf’ın ne zamandan beri antidepresan ilaçlar kullandığı ise bilinmiyor.

Yargıç Berman, avukatların durumunun görüşüldüğü celseyle ilgili kararını daha sonra açıklayacağını ifade ederek duruşmayı sonlandırdı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı