RIZA SARRAF'IN YURTDIŞI YASAĞI KALDIRILDI

RIZA SARRAF'IN YURTDIŞI YASAĞI KALDIRILDI

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklandıktan 74 gün tutuklu sonra tahliye edilen İşadamı Rıza Sarraf'ın yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması için yaptığı başvurunun ise reddedildiği öğrenildi. 

İşadamı Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım geçtiğimiz günlerde 17 Aralık 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturmasını yürüten Savcı Ekrem Aydıner'e başvurarak yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Talebi değerlendiren savcı Aydıner, Ceza Muhakemesi Kanunu(CMK) 103'üncü maddesini gerekçe göstererek, Sarraf'ın yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı. Sarraf'ın Cuma günleri ikametine en yakın karakola imza atmasına ilişkin adli kontrol tedbiri ise devam ettiği öğrenildi. 

BARIŞ GÜLER'İN TALEBİ İSE REDDEDİLDİ
Aynı soruşturma kapsamında tutuklandıktan bir süre sonra tahliye edilen İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için yaptığı başvurunın ise reddedildiği öğrenildi.

CMK 103 MADDE
Madde 103
(1) Cumhuriyet savcısı, şüphelinin adlî kontrol altına alınarak serbest bırakılmasını sulh ceza hâkiminden isteyebilir. Hakkında tutuklama kararı verilmiş şüpheli ve müdafii de aynı istemde bulunabilirler.
(2) Soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı adlî kontrol veya tutuklamanın artık gereksiz olduğu kanısına varacak olursa, şüpheliyi re'sen serbest bırakır. Kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiğinde şüpheli serbest kalır.

Kaynak:Haber Kaynağı