RIZA SARRAF YAKTI GEÇTİ

RIZA SARRAF YAKTI GEÇTİ

Rıza Sarraf’a dokunan gerçekten yandı...

Operasyonu yöneten polisler meslekten ihraç edildi.

İranlı işadamı Rıza Sarraf’ın (Reza Zarrab) faaliyetlerini deşifre edip rüşvet ve yolsuzluk çarkını ortaya çıkaran polisler memuriyetten çıkarıldı. Eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da ihraç edilenler arasında.

Bugün Gazetesi’nden Bilal Şahin’in haberine göre 17 Aralık’ta İran asıllı Rıza Sarraf, 3 bakanın oğlu, bürokratlar ve işadamlarının da gözaltına alındığı büyük yolsuzluk operasyonun mimarı polisler memuriyetten ihraç edildi. Karar İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda alındı.

İhraç edilen 30’a yakın polis şefi arasında dönemin Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve Mali Şubeden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da bulunuyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok arasında geçen bir konuşma internete sızmıştı. O konuşmada “Birini hizana birini fizana sürdük” şeklinde tabir edilen müdürlerden birinin de Saygılı olduğu iddia edilmişti.

3 HAFTADA 5 SÜRGÜN

Yakub Saygılı büyük rüşvet operasyonunun başladığı gün görevden alınan isimler arasındaydı. Müdüriyet emrine verilen Saygılı, daha sonra Polis Akademisi Daire Başkanlığı bünyesine oradan da İstanbul’daki polis okullarına atandı. Saygılı 21 Mart’ta da açığa alınmıştı. 17 Aralık operasyonunun ertesigünü görevden alınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı’nın da üç hafta içinde beş kez görev yerinin değiştiği ortaya çıkmıştı. Önce İl Emniyet Müdürü’nün emrine verilen Çakallı, üç gün sonra Sancaktepe’den sorumlu İl Emniyet Müdür yardımcısı olarak atandı. Bir hafta sonra Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Ardından tekrar İl Emniyet Müdürlüğü’nün emrine verildi. Son olarak da polis okuluna atanan Çakallı Mart ayında açığa alınmıştı.

DAVA AÇINCA ALINDI

Hakkında 20’ye yakın memuriyetten ihraç davası açılan Yakub Saygılı Başba-kan Erdoğan’a miting meydanlarında ve katıldığı programlarda kendilerini hedef gösterdiği, görev yapamaz hale getirdiği ve hakaret ettiğini savunarak 50 bin liralık tazminat davası açmıştı. Bu davanın kamuoyunda duyulmasının ardından hukuki kurallar gözetilmeden 21 Mart’ta açığa alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı