Rıza Sarraf itirafçılığı konusunda önemli gelişme

Rıza Sarraf itirafçılığı konusunda önemli gelişme

ABD'de kara para aklamak ve bankacılık yasalarını delme suçu ile yargılanan Türk işadamı Rıza Sarraf'ın , Türkiye ve Halk Bank aleyhinde itirafçı olacağı yönünde iddialarda flaş bir gelişme yaşanıyor

ABD'de tutuklu bulunan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf hakkında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Amerika'da görülmekte olan davalar, mesnetsiz, asılsız söylentilere ve yalanlara dayanmaktadır. 
Türkiye'yi zorlama yoluyla birtakım isnatlarda bulunmak ve buradan finans sektörümüzü sıkıştırarak Türk ekonomisini zora sokmak gayretleri beyhudedir. Asla sonuç çıkarmaz." dedi. Başbakan'ın bu açıklamasının Rıza Sarraf'ın "İtirafçılığının kesinleştiği " haberlerinin hemn ardından gelmesi dikkat çekti.

ARTIK RESMEN İTİRAFÇI

Rıza Sarraf'ın ABD'deki davasını yakından takip eden ve Rıza Sarraf'la da bir görüşme gerçekleştiren avukat Cahit Akbulut, "Duruşma listesinde sadece Hakan Atilla'nın ismi olduğu için, Rıza Sarraf'ın savcılıkla iş birliği yaptığı kesinleşti" dedi.Sol habere göre yapılan son duruşmada sanık listesinde adı bulunmayan Rıza Sarraf'ın artık sanık değil koruma programında sanık statüsüne alındığı netleşmiş oldu. Konuya ilşkin iddilar bu gün bazı Türk medya kuruluşlarında da yer almaya başladı.

ARTIK TANIK STATÜSÜNDE

Rıza Sarraf'ın ABD'deki davasını yakından takip eden ve Rıza Sarraf'la da bir görüşme gerçekleştiren avukat Cahit Akbulut, Sarraf'ın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve 27 Kasım'daki duruşmada Sarraf'ın olmayacağını söyledi. 

3 HAFTA ÖNCE GÖRÜŞTÜM

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Akbulut, Rıza Sarraf'la 3 hafta önce bir görüşme gerçekleştiren ancak görüşmenin detaylarına 'etik' olmadığı için girmeyeceğini belirtti.

Kamuoyunun merakla beklediği Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla'nın 27 Kasım'daki duruşmasına Rıza Sarraf'ın katılmayacağını ifade eden Akbulut, "Bütün gelişmeleri değerlendirdiğimizde, 27 Kasım'daki duruşmaya, sadece Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla katılacak. 

SANIK LİSTESİNDE SARRAF'INA DI YOK

Önceki duruşmalarda, diğer sanıkların da isimleri sanık listesinde oluyordu. Şimdi yalnızca Hakan Atilla'nın ismi var" dedi. Akbulut, sanık listesinde yalnızca Hakan Atilla'nın isminin olmasının, Rıza Sarraf'ın savcılıkla iş birliği yaptığının kanıtı olduğunu şöyle anlattı: "Duruşma listesinde sadece Hakan Atilla'nın ismi olduğu için, Rıza Sarraf'ın savcılıkla iş birliği yaptığı kesinleşti."

 HAKAN ATİLLA'NIN YARGILANMASINDA TANIK OLABİLİR'

27 Kasım'daki duruşmada, Rıza Sarraf'ın sanık değil tanık olma ihtimalinin doğduğunu da ifade eden avukat Akbulut, Halkbank yöneticisinin da savcılıkla iş birliğine gidebileceğini ileri sürdü. Akbulut, şunları söyledi:

"Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın çıkacağı duruşmada, Rıza Sarraf'ın şahit olma ihtimali var. Rıza Sarraf savcılıkla anlaştıysa, ki anlaştı, şahitlik yaptığı anda, Hakan Atilla'nın savunmaları çökecek. 

HAKAN ATİLLA'DA ANLAŞMA YOLUNU TERCİH EDEBİLİR

Rıza Sarraf'ın şahitlik yapması, Hakan Atilla'yı da savcılıkla anlaşma yoluna girmeye iter. Bugüne kadar Rıza Sarraf'ın durumunun bilinmemesi, Hakan Atilla'nın savunma stratejisini belirleyememesine sebep oluyordu. Hakan Atilla'nın savcılıkla anlaşması da sürpriz olmaz."

İlgili Haberler