RIDVAN DİLMEN'İN ŞAMPİYONLUK YORUMU

RIDVAN DİLMEN'İN ŞAMPİYONLUK YORUMU

Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu yorumladı...

Ersun Yanal, antrenörlük kariyerine başladığında iki tane hedefi vardı. Biri milli takım teknik direktörlüğü... Başarısız olmadı. İkincisi büyük takım çalıştırmak istiyordu. Hep gönlünün bir tarafında Fenerbahçe yatıyordu.

Yönetimin tercihi önemli. Yabancı riskini almadılar. Direk olarak Aykut hocadan sonra aynı model çalışma sistemi olan Ersun Yanal ile anlaştılar. Yanal çok başarılı oldu. Takımı zinde tuttu. Ofansif bir takım yarattı. Bir rekabet ortamı da geldi. Sezon başında Webo ya da Emenike'yi ilk 18'e almıyordu. Risk aldı bu dört tane forveti kriz yaşamasına rağmen kenarda tuttu. 6 yabancı kuralı olduğu için genelde forvet oyuncularından bir tanesini almıyordu kadroya...

Oyuncular profesyonel hayatlarında kendilerine iyi baktılarını gördük. İyi de çalışmışlar. 50 bin tane kadının çocuğun gitmesinden çok biletlerin 2 saatte tükenmesi bu önemli bir detaydır. Türkiye'nin her yerinde Fenerbahçe hiç istemediği kadar bu yıl önemli bir başarı elde etti.

Tatlı bir rekabet ortamı yaşıyoruz. Son 4 yılına baktığımız zaman iki şampiyonluk, iki Ziraat Kupası bir Avrupa kupasında yarı final. Çok önemli bir başarı.

Taraftarın da korkunç bir motivasyonu oldu. Olağanüstü bir birlik beraberlik içerisinde camia...

Fenerbahçe şampiyonluk gelmediği yıllarda dahi başarısız değildi. Sezon başı kenetlendiler, daha Mayıs'ı görmeden şampiyonluk turu atıyorlar.

İki takıma da beraberlik yetiyordu. Sivas maçı da erkenden kopunca, bir hafta ertelenen şampiyonluk bugün gelmiş oldu. Teknik direktör, futbolcular ve büyük taraftarları kutlamak lazım. Büyük iş yaptılar. Puna farkı çift hanelere çıktı. 3 hafta kala büyük bir başarı yakaladılar.

Fenerbahçe 19 şampiyonluk görmüştür. Bugün bu şampiyonluğu göremeyen, vefat eden insanlar olmuştur.

Ersun Yanal'ın kontratı uzatılmalı. Belki de Meireles, Alves'e... Belki de Dünya Kupası'na gidecek oyunculara izin vereceksiniz. Hakettiler... Akhisar Avrupa iddiasında ya da küme düşme potasında değil. Kayseri de muhtemelen o maça düşmüş olur. Belki Karabük maçı...

Onun için oyunculara izin verilmesi lazım. Hak ettiler çünkü bunu.

Lig tarihinin en önemli 3 hafta kala şampiyonluğu... Önemli bir başarı...

 

skorer.tv