RICCIARDONE'DEN KÜRESEL SAVAŞ UYARISI

RICCIARDONE'DEN KÜRESEL SAVAŞ UYARISI

Irak ve Suriye hakkında açıklamalar yaptı.

ADANA'da ABD'nin 238'inci Bağımsızlık Günü Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi Marie'nin de katılımıyla kutlandı. Kariyerinin 3'te 1'ini Türkiye'de geçirdiğini anlatan Ricciardone, "İnanıyorum ki işbirliğimiz ve müttefikliğimiz hiç bu kadar güçlü olmadı" dedi.

HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilen kutlamaya Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi Ricciardone ve eşi, konukları kapıda ayakta karşıladı. ABD Bağımsızlık Günü nedeniyle ABD'li askerlerin bayrak seromonisi gerçekleştirdiği etkinlikte ABD'li siyahi bir kadın İstiklal Marşı'nı Türkçe, ABD marşını da İngilizce okudu. Kadın katılımcılardan yoğun alkış aldı.

DAYANIŞMA VURGUSU

Etkinlikte konuklara ilk olarak ABD Adana Konsolosu John Espinoza seslendi. Türkçe konuşan Espiniza, Türk ve ABD dostluğunun öneminden söz etti. Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını vurgulayan Espinoza, "İnsan hakları ve özgürlük lüks değildir. Demokrasinin her yerde hakim olması temel ilkelerimizdendir. Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye sığınan 1 milyon insana kucak açtı. Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz. Irak'ta rehin tutulan Türk vatandaşlarının geri getirilmesi için birlikte mücadele ediyoruz. Suriye'de ve Irak'ta barışçıl çözüm için çalışıyoruz" dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI

Türkiye'de ilk görev yerinin Adana olduğunu söyleyen Büyükelçi Ricciardone ise Türkiye'de görev süresinin bittiğini anımsatarak Adanalı dostlarına da veda ettiği belirtti. Türk-ABD dostluğuna gönülden inandığına vurgu yapan Ricciadone, "Kariyerimin 3'te 1'i neredeyse Türkiye'de geçti. İnanıyorum ki işbirliğimiz ve müttefikliğimiz hiç bu kadar güçlü olmadı. Her ne kadar küresel barışı tehdit eden zor günlerden geçsek de, sizin dostluğunuz ticaretten ulusal güvenliğe tüm alanlardaki Türk - Amerikan dayanışmasına olan güven ve iyimserliğimi pekiştiriyor. Gelin dostluğumuzu ve ittifakımızı birlikte selamlayalım" diye açıklama yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı