Ricciardone ne demek istiyor?

Ricciardone ne demek istiyor?

“Belki de Büyükelçinin bizim bilmediğimiz bildikleri vardır!”

Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone, patlayan canlı bombadan sonra yaptığı son açıklamada AKP hükümetini topa tuttu.


Bir sömürge valisi biçiminde  "içişlerimize" karışan oldukça ayrıntılı sözlerle, “...Mahkeme öncesi uzun tutukluluklar, suçlamalarda belirsizlikler, şeffaflık eksikliği... İnsanların düşünce suçlarından dolayı hapse girmemesi gerekir...” diyen Francis Ricciardone 'nin bu sözlerinden yola çıkarak Aydınlık yazarı Kurtul Altuğ “Tehlikeyi mi gördü?” diye sordu.


7 Şubat 2013 tarihli Aydınlık gazetesindeki köşesinde ABD'nin Türkiye üzerindeki oyunlarını sıralayan Kurtul Altuğ, “Sonunda iktidarın kurulmasında başrolü oynayan güç devreye girdi” saptamasıyla, “oyun içinde oyun” olduğunu sezdiğimiz AKP-ABD ilişkilerini anımsatarak, “Belki de Büyükelçinin bizim bilmediğimiz bildikleri vardır!” dedi.


AKP-ABD ilişkilerindeki "sahiplik" sıcak ilişkisi yüzünden, Hüseyin Çelik'in girdiği söz sataşmasının bir ciddiyetinin olmadığı, hükümetin on yıllık sözlerine ve yaptıklarına bakarak da kayıkçı kavgası olduğu anlaşılabilir.


Dün de Yurt gazetesinde bu tür patlamaların büyükelçiliğe binlerce Amerikan askerini güvenlik gerekçesiyle Ankara'nın göbeğine bağdat misali getirilmesi için bahane olarak kullanıldığı yorumu vardı.


Haberartiturk