REZERVASYONLARDA DÜŞÜŞ REKORA GİDİYOR

REZERVASYONLARDA DÜŞÜŞ REKORA GİDİYOR

"Kimse pembe tablo çizmesin, ayağını yorganına göre uzatsın"...

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, bu yıl turizm sezonunda rezervasyonlarda düşüş yaşandığını belirterek "Kimse pembe tablo çizmesin, ayağını yorganına göre uzatsın" dedi.

TATİLE GİTMEYİN UYARISI

ABD ve Avrupa ülkelerindeki vatandaşlara "Türkiye'ye tatile gitmeyin" uyarıları Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki rezervasyonlarda ciddi düşüşler yaşanmasına neden oldu. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, turizm sezonunun açıldığını hatırlatarak, "Marmaris'in turizmde durumu belli. İngiliz pazarında yüzde 30 azalma mevcut. Almanlar da bu yıl hiç gelmeyebilirler. Geçen sene 170-200 bin arasında Rus turist gelmişti ve düşük rakamlardı, bu yıl yarısını bile zor buluruz. İngiltere, Rusya, Almanya ve Hollanda gibi önemli dış pazarlarımızı kaybettik ve alternatif üretemedik.

ALTERNATİF ÜLKE REZERVASYONLARI YOK DENECEK DURUMDA

Şu anda turizm sezonu açıldı. Alternatif olarak bahsedilen farklı ülke pazarlarında rezervasyonlar yok denecek durumlarda" dedi. Avrupa'da kaybedilen pazarların iç pazarda yapılan girişimlerle telafi edilemeyeceğini öne süren Özbozdağ, "Marmaris olarak iç pazarda geçen sene yakaladığımız rakamları koruyabilirsek başarıdır. Geçen sene elde edilen yaklaşık 200 bin tatilci artışını bu yıl yakalayamayacağız" diye konuştu.

"KÜÇÜK ACENTE VE OTELLERİN İŞİ ZOR"

Marmaris ve çevresinde birçok otel, acente ve çeşitli işletmelerin mekanlarını açmadığını hatırlatan Özbozdağ, "Görünen köy kılavuz istemez, sözünden yola çıkarsak küçük acentelerin işleri çok zor. Çeşitli jeep safari, kültür turları, mavi tur satan küçük acenteler müşteri olmamasından dolayı zor günler geçiriyor.

Çoğunluğu sabah kapısını açıyor, para kazanmadan kapatıyor. Bu yılın sonunda birçok sektör ya iflas edecek ya da el değiştirecek gibi gözüküyor. Turizmde belirsizliği gören küçük çaplı otel ve apart oteller apartmana dönmek için müracaatlarda bulunuyor. Yöneticilerin söylediği gibi pembe tablo çizecek bir durum kalmadı" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı